Pelit ja vihjeet

                 

.

 

Vesa Varmasen sanalliset vihjeet ja tallikommentit luettavissa alta ja ladattavista myös vihjeet 5.6.2020pdf.

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

LÄHTÖ 1 Niko Jokela, Lievän positiivisesti helmikuun startissa yllättänyt Steam Vicin (4) teki ihan kohtuullisen juoksun. Tuon esityksen perusteella hevonen vaikuttaa puolivarmalta suorittajalta.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Steam Vicille tulee tästä sellainen juoksu kuin tulee.

Markku Hanhikoski, Spectren (5) emä suoritti aina heti hyvin tauolta, ja samalla lailla olen oppinut luottamaan tähänkin. Treenit ovat menneet ihan normaalisti. Radalla se on käynyt kaverin kanssa pari kolme kertaa hiitillä. Maili ei ole varmaan Spectrelle kaikista sopivin matka, mutta tässä se kuitenkin ajetaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Saman taktiikkatoiveen kuin helmikuussa aion esittää, eli selkäreissu Spectren olisi kiva saada. Osaava kuski saa kuitenkin ajaa kuten hän parhaaksi näkee.
Kengitys- ja varustemuutokset: Kengät pysyvät alla, eikä muitakin muutoksia ole suunniteltu tehtäväksi.

LÄHTÖ 2 Jukka-Pekka Kauhanen, Aiemmin Ninth Nobleman (1) ei oikein ymmärtänyt homman päälle. Viime starteissa hevonen tuntui käsittäneen mistä on kyse, ja sitä myötä esitykset paranivat selvästi. Toivotaan, että Ninth Nobleman jatkaa samalla linjalla. Ajotaktiikka / juoksutoive: Yhdessä kisassaan Ninth Nobleman teki selästä hyvän kirin. Voitossaan lujaa lähtenyt hevonen kesti mainiosti paikan johtavan rinnalla. Matkana on maili. Kun erityisesti Ylivieskassa tuossa tehtävässä keulapaikka on edullinen juosta, niin mahdollisimman kovaa koetaan liikkeelle päästä.
Kengitys- ja varustemuutokset: Alla on nyt kesäkengät, mutta muuten aika tavalla varmaan samoilla jatkettaneen.

Mika Jauhola, Hillbilly Pete (4) on yllättänyt hyvillä esityksillään. Nousujohteisesti uransa aloittanut ruuna on hevosena tosi laiska. Omistajan mukaan Hillbilly Pete on mennyt treeneissä ihan mukavasti, kuten se on hänellä oloaikana aina tehnyt.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevällä Hillbilly Petellä koetaan päästä keulaan. Jos tuo onnistuu, niin sieltä yritetään myös ajaa.
Kengitys- ja varustemuutokset: Laiskalla menijällä on oltava koko laput edelleen silmillä.

Niko Jokela, Seinäjoen hirveän kova ekatuhat saattoi olla Adenteelle (9) liikaa, eikä tammalla ollut laukan kohdalla kovin paljoa voimia. Nyt hyvin käyttäytyneellä Adenteellä on ollut laukka ajoittain hirmu herkässä. Startti alla Adenteellä pitäisi olla ravia mennessään tässä pärjäämismahdollisuudet.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Adentee on ollut aiemmin huono juoksemaan toisten takana, mutta viimeksi hevonen meni selästä ihan mukavasti.
Kengitys- ja varustemuutokset: Vehkeet olivat Seinäjoella kohdillaan, joten niitä tullaan tus
kin vaihtamaan.

LÄHTÖ 3 Sanna Loukusa, Ray Record (2) on treenannut kotona ihan hyvin. Näin ekakisaan on itsellenikin pieni arvoitus, että miten hevonen lähtee porukassa suorittamaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Ray Record toimii ja pelittää, joten uskon, että lähtee tästä ravilla liikkeelle. Katsotaan sitten, että mihin paikkaan päästään matkaamaan.
Kengitys- ja varustemuutokset: Avovehkeillä ja perusvarusteilla aloitetaan.

Tiina Koskinen, Sixteen Dream (3) on hyvä aloittelija, jonka piti kilpailla jo maaliskuussa Ylivieskassa. Starttia edellisenä iltana tammalle nousi kaulaan paise, ja se joutui jäämään pois. Tauon aikana Sixteen Dreamillä on ajettu yhdet harjoitusravit, missä se teki ihan kivan esityksen. Mukavalta tuntuvalla hevosella pitäisi olla pärjäämismahdollisuuksia. Ekakurviin Sixteen Dreamillä on pieni laukan vaara.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Voltista hyvin matkaan lähtenyt Sixteen Dream matkasi harjoitusraveissa johtavan takana. Juoksupaikaksi tulee sellainen, mihin tamma sattuu startissa osumaan.
Kengitys- ja varustemuutokset: Ihan perusvarusteilla aloittavalla Sixteen Dreamillä korvat ovat vielä lujasti kiinni.

Mauri Jaara, Fairytale’s Forever (6) oli viime vuonna aika tasainen menijä, jonka tämän hetken tilanteesta minulla ei ole tarkempaa tietoa.

Miika Tenhunen, Jyväskylässä oli tosi pehmeä rata, mikä ei sovi matalat liikkeet omaavalle Leggado Liille (7). Kun ori ei osaa oikein laukata, niin se ei osaa myöskään antaa sitä alas, ja jäimme tuossa kohtaa varmaan 50 m toiseksi viimeisestä vastustajasta. Tuon jälkeen ajoin kisan vain hiittinä muiden takana. Nyt startti Alla Leggado Li parantaa varmaan jonkin verran.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Voittonsa kuoleman paikalta ottanut Leggado Li jäi Kuopiossa hidastavan taakse, mutta kiri tilaa saatuaan hyvin loppua, joten juoksupaikalla ei taida olla tälle hevoselle isoa väliä.
Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla edelleen mennään.

Pekka Honkanen, Kisa tulee E.V. Igorille (12) hieman liian aikaisin. Mukana ollaan vähän senkin takia, että startti saadaan ajaa kotoa käsin. Ruunalla omat ongelmansa, jonka takia sillä ei voi ajaa harjoituksissa reippaampaa. Kapasiteettihan E.V. Igorilla on olemassa tosi kova. Häiriötekijät ennen starttia ovat tälle hankalia. Tuolloin E.V. Igorilla voi jäädä liikaa paineita kisaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: E.V. Igor pääsisi kovaa liikkeelle, mutta silloin on vaara, että kaasu hirttää kiinni. Selkäreissu hevoselle pyritään antamaan, ja sen perään lyhyt kiri.
Kengitys- ja varustemuutokset: E.V. Igorin korvat ovat yhä hyvin kiinni, ja muutenkin entisillä jatketaan.

LÄHTÖ 4 Marja Kurttila, Niiden kolmen viikon aikana, jona T.P.Fromadream (1) on meillä ollut, olen ajanut muutaman hiitin, yhden niistä kärryiltä. Treenissä mukavalta tuntuneelle iso hevoselle monten uskoisi sopivan. Esitys tähän ekakisaan on itsellenikin melkoinen arvoitus.
Ajotaktiikka / juoksutoive: T.P.Fromadream on tasainen menijä, jolla ei kannata ajaa matkalla mitään nöpöhölkkää. Sisäradalta pitää heti päästellä puolireipasta eteenpäin.
Kengitys- ja varustemuutokset: Kisa ajetaan ilman sekkiä, joten hevosella käytössä ollut päätanko jää pois. Muuten T.P.Fromadream jatkaa entisellä varustuksella.

Sanna Loukusa, Ihan normaalisti treenannut Perfect Reverie (5) on suoraan tauolta mennyt aiemmin ihan hyvin. Jonkinlaista menestystä tulee entisten esitysten perusteella vähän odottaneeksi, kun porukkakaan ei vaikuta aivan yhtä kovalta kuin missä ruuna on joskus pärjäillyt. Jos kisassa sattuisi tulemaan oikein monta lähdön uusintaa, niin se voisi olla Perfect Reverielle hankalaa.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Tässä kilpailumuodossa Perfect Reverie volttaa hyvin. Juoksupaikkaa on näissä lähdöissä hieman vaikea ennustaa, ja saa sitten nähdä, että miten juoksu lähtee menemään. Aika tavalla kaikenlaiset reissut ovat sopineet Perfect Reverielle.
Kengitys- ja varustemuutokset: Perfect Reverie jatkaa entisillä.

Tuomas Pakkanen, Mohikaner (8) ei ollut hyvä viime vuonna. Talven treeneissä hevonen on yritetty saada paremmaksi. Tuntuu, että Mohikaner olisi mennyt jonkin verran eteenpäin. Epäsopivasta sarjamäärityksestä huolimatta sijoitus kolmen sakkiin voisi olla mahdollisuuksien rajoissa. Voittajaesittelyyn tämä ei ole vielä koskaan päässyt.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Ratsastaja valitsee mieleisensä taktiikan, enkä lähde siihen puuttumaan.
Kengitys- ja varustemuutokset: Laput Mohikanerille laitetaan päähän.

Tiina Koskinen, Meille hyvässä kunnossa tulleella Vanyar Pilillä (10) ajettiin keväällä yksi startti. Hevonen oli yllättävän turhan virkeä lämmittelyssä. Esitys startissa ei häikäissyt, mutta ei ollut täysin huonokaan. Ison hevosen pitäisi sopia tämän kilpailumuotoon hyvin. Meillä tällä ei ole menty treeneissä selästä. Ruotsissa Vanyar Pil on tehnyt yhden hyvän montestartin. Tärkeää olisi, että hevonen menisi ravia.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Kaustisella Vanyar Pil lähti kärryt perässä voltista hyvin. Tämä ei ole vielä koskaan joutunut kääntymään voltista vasemmalle, minkä se joutuu nyt tekemään, joten ihan raketinlailla se ei tästä matkaan päässe.
Kengitys- ja varustemuutokset: Suunnilleen samoilla jatketaan. Paikan päällä saatetaan tehdä kuitenkin jotain pieniä säätöjä. Kengitystä kevennetään viime kisasta. Vanyar Pilin pitää kuitenkin ravata kunnolla.

LÄHTÖ 5 Mauri Jaara, Kovassa porukassa tässä mukana oleva nopea ja ravivarma Tuisku-Taika (5) on
ihan juoksija hevonen. Starttien myötä ruuna saanee vielä kovuutta lisää.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Tuisku-Taika osaa lähteä kovaa, ja ajotaktiikan voi valita vähän tilanteen mukaan.

Tuomas Pakkanen, Valmentaja on nyt antanut Hissun Pamelalle (6), kuten muillekin hevosilleen ratahiittiä, joten ne alkavat varmaan pikku hiljaa notkistumaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravia pitää yrittää läpi päästä, ja katsoa sitten lopussa, mihin hevonen riittää.

Niko Jokela, Lyyti (8) teki hyvän esityksen tauolta Härmässä. Sopivan lähtöpaikan saaneella nopealla ja suhteellisen jaksavalla tammalla pitäisi olla tässä ihan hyvät pärjäämissaumat.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Alussa hätäilevällä Lyytillä pitää yrittää päästä alkumatka ravia.

T5-1 / LÄHTÖ 6 Mauri Jaara, sopivan lähtöpaikan saanut Maize (1) on tasainen menijä, joka seurailla juoksun onnistuessa kärjen tuntumaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Hyvin lähtevä Maize tarvitsee tarkkaa juoksua.

Niko Jokela, Oltiin Feeling Flashin (3) kanssa Seinäjoella loppukaarteessa hieman paketissa, ja voimiakin hevosella tuntui oleva. Pääsimme suoralla pujottelemaan vapaalle, mutta ruuna himmasi vähän viime metreillä. Tuollaiseen käyttäytymiseen Feeling Flashillä on valmentajan mukaan ollut joskus aiemminkin taipumuksia.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Tarkkaa juoksua pitää yrittää Feeling Flashille tarjota.
Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla mennään.

Tiina Koskinen, Seinäjoella lähtö uusittiin useampaan kertaan, ja hyväksytyllä Twinquit (10) pääsi jostain normaalia huonommin liikkeelle. Kisassa mentiin ekatuhat hiljaa. Kovavauhtisen toisen kierroksen aikana ruuna ohitti monta vastustajaa ulkokautta, ja esitys oli oikeinkin hyvä. Matka on tälle paras mahdollinen.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Paikka sopii mainiosti tällä voltista hyvin lähtevälle Twinquitille, ja hevosella saatetaan päästä ajamaan heti eteenpäin.
Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla kuin ennenkin taas ajetaan.

Janne Soronen, Enter Mayweather (11) teki ennen taukoa uran kaksi parasta juoksuaan. Maaliskuun alun startissa hyvin takaisin otetussa matkaan päässyt ruuna laukkasi hyväksytyssä lähtösuoralla, mutta nousi tuon jälkeen vielä kaukaa takaa toiseksi. Seuraavassa kisassa esitys oli vieläkin hurjempi. Hevonen lähti alkumatkasta kiertämään. Hyppy tuli, kun se ei päässyt johtavan rinnalle. Tuon jälkeen Enter Mayweather kiersi vielä uskomattomasti hänniltä kakkoseksi. Elämänsä vireessä olleen hevosen kannalta koronatauko tuli tosi huonoon kohtaan. Aiemmin tämä tarvitsi parhaimmillaan ollakseen startteja alle, mutta tänä keväänä esitys oli heti paussilta hyvä. Laukka riski on tietenkin olemassa, ja hyppy voi tulla missä kohtaa kisaa tahansa. Nuo
rempana Enter May Weatherille kurvit eivät olleet aina helppoja, mutta ruuna on parantanut kurvijuoksua, enkä osaa pelätä Ylivieskankaan profiilia. Tähän kohtaan tarvittiin startti, kun Kajaanissa on ensi viikolla tälle sopiva sarja 3000 € ykkösellä. Jos Enter Mayweather on sellainen kuin toivotaan, niin pikku alkumatkan laukan jälkeenkin kaksarisijalle pitäisi olla saumoja.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Vahvuudellaan pärjäävällä Enter Mayweatherillä on pakko ajaa rohkeasti.
Kengitys- ja varustemuutokset: Enter Mayweather teki viime syksynä kengittä hyviä esityksiä. Tämä kisaa ajetaan kevyillä kengillä, millä asialla ei ole ratkaisevaa merkitystä tämän hevosen kannalta.

Mika Jauhola, Lili Sisu (12) on ollut treeneissä ihan yes. Ilman kenkiä ja kahden viikon starttivälillä parhaitten menevällä tammalla tullaan kisaan hieman ajelu mielessä. Täytyy kuitenkin muista, että Lili Sisu on pystynyt yllättämään silloin, kuin sitä on vähiten osannut odottaa.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksua täältä on tulossa.
Kengitys- ja varustemuutokset: Avovehkeillä kilpaileva Lili Sisu juoksee ilman kenkiä ja sekkiä.

T5-2 / LÄHTÖ 7 / Troikka-1 Jukka-Pekka Kauhanen, Koetetaan jatkaa siitä, mihin Onni Dahlian (4) kanssa viime startissa ennen koronataukoa jäätiin. Treenien perusteella hevosella pitäisi olla kaikki kunnossa ja hyvillä mielin kisaan lähdetään. Eloisa oripojan keskittymiskyky näin paussilta on pieni arvoitus. Toivotaan, että se on samalla tasolla kuin viime kisassa, jossa tuntui, että hommat olivat loksahtaneet kohdalleen.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Auton takaa starttaamista käydään vielä keskiviikkona hieman harjoittelemassa. Onni Dahlia on volttilähdössä hieman pälyillyt vastustajia, eikä lähtötilanne ollut hevoselle ihan helppo. Uskoisin tämän lähtötavan sopivan Onni Dahlialle paremmin, ja että ongelmitta matkaan pääseminen onnistuu.
Kengitys- ja varustemuutokset: Oulun kisaan varusteisiin tehtiin muutoksia, jotka tuntuivat sopivan Onni Dahlialle. Noilla samoilla jatketaan, ja vain kesäkengät vaihtuvat nyt alle.

Miika Tenhunen, Mauritius (7) on voltista startatessa puoliväkivaltainen, ja tuon takia sillä jouduttiin viimeksi käyttämään ylikovia vehkeitä. Alku mentiin rauhallista. Kun toinen tuhat tultiin tähtivauhtia ja loppusuora valiokyytiä, niin vielä tässä vaiheessa voimillaan elävältä hevoselta loppuivat vauhdit. Hyvän aloitusstartin tehnyt Mauritius saattaa parantaa aika paljonkin tuosta, mutta huonosti käyvässä sarjassa jo rahasija tyydyttää. Uskon, että kauden myötä hevonen menee eteenpäin.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Tasaisen reipas matkavauhti olisi tälle parasta. Mauritius voisi kyetä menemään matkan tähtivauhtia läpi. Hevonen jaksaa kierrellä, eikä sitä tarvitse viimeisen kierroksen aikana sisälle piilotella.
Kengitys- ja varustemuutokset: Mitään radikaaleja muutoksia varusteisiin ei tehdä. Kun on kyseessä autolähtöön, niin kisa voidaan nyt ajaa kevyemmillä kuolaimilla.

T5-3 / LÄHTÖ 8 / PD-1 Tuomas Pakkanen, Flash Spruce (1) teki Oulussa tauolta hyvän esityksen. Alkuun tuli laukka. Tuon jälkeen juoksu sujui kuitenkin hyvin, kun hevonen sai mainiot selät eteensä. Parhaimmillaan olleessa ruuna olisi voinut pystyä haastamaan lopussa voittajaa paremmin. Lyhyessä starttivälissä ei pitäisi olla tälle mitään negatiivista.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulapaikka käy, ja eteenpäin heti ajetaan
Kengitys- ja varustemuutokset: Niillä, mitkä ovat olleet käytössä, myös jatketaan.

Miika Tenhunen, Viime vuoden kahteen viimeiseen starttiin kipeänä ollut Kalles Kalas (2) teki Joensuussa hyvän esityksen. Ensimmäisessä kaarteessa tuli häiriölaukka, kun jouduin ottamaan hevosta voimakkaasti kiinni. Kalles Kalas treenaa nyt paremmin kuin viime vuonna.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Kalles Kalas lähtee kovaa. Jos keulaan ei päästä, niin sitten ajetaan selästä.
Kengitys- ja varustemuutokset: Kalle Kalasilla ajetaan suurella todennäköisyydellä ilman kenkiä, jos vain olosuhteet sen sallivat. Tiina Koskinen, Grand Ale (7) on ollut yleensä hyvä heti paussilta. Seinäjoella taukokisassa ruuna meni täydellä matkalla 14-tuloksen, ja saa tuosta esityksestä puhtaat paperit. Startin jälkeen hevonen on ollut kotona notkeampi ja virkeämpi. Ylivieskan maililla mainiosti menestyneen Grand Alen pitäisi pystyä tässä pärjäämään. Tuo tietenkin edellyttää, että juoksu onnistuu.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Grand Ale lähtee oikean päivänään tosi kovaa. Aina tämä ei ole kuitenkaan samanlainen. Toisinaan Gran Ale painaa liikaa auton takana, jolloin sitä ei voi päästä menemään. Joskus tällä on ollut ongelmia auton taakse menemisessä. Lähtöpaikka on hieman ulkona. Paljon keulassa juossut ruuna osaa juosta myös selästä. Jos Grand Ale jää alussa johtavan rinnalle, niin eteenpäin saatetaan ajaa.
Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Niko Jokela, Kohtuullisella esityksellä koronatauolta aloittaneen Gambino Degaton (7) lähtöpaikka on hieman ulkona. Pieni lähtö suosii eikä jonkinlainen menestys ole aivan mahdotonta.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Vauhtijuoksun perästä Gambino Degato voisi pystyä lopussa rankaisemaan. Paikka johtavan rinnalle ei käy tälle.
Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

T5-4 / LÄHTÖ 9 / PD-2, Troikka-2 Pasi Impola, Heti paussilta tiukkaan 75-tasoiseen porukkaan joutunutta Koveri (2) on treenailtu. Tätä ajetaan yksinään. Kilpailuvauhteja ei ole menty, kun harjoituksissa ovat vetoavut puuttuneet. Aiemmin Koveri ei ole ollut tauolta kauhean tukkoinen. Sarjojen noustua kyytiä pitää kuitenkin löytyä heti selvästi enemmän.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksupaikalla ei ole ollut isoa merkitystä Koverille, mutta tietenkin keulapaikka on parempi kuin kuolema. Tasainen matkavauhti olisi varmaan tässä kohtaa
orille sopivampaa. Kauden aloituksessa Koverilla voi olla innokkuutta enemmän, ja laukan varaa saattaa olla tuon takia tavanomaista hieman isompi.
Kengitys- ja varustemuutokset: Koveri aloittaa aika tavalla samoilla varusteilla kuin millä sillä viime kaudella kilpailtiin. Jouko Kangas Suhteellisen hyvin pitkiltäkin tauoilta mennyt Pikku Ryti (6) oli maaliskuussa oikein hyvällä mallilla. Hevosen tähtäin oli huhtikuun rahallisesti sopivissa 75-sarjoissa, mutta ne jäivät koronatauon takia ikävä kyllä ajamatta. Sairastuin itse huhtikuun alussa ja tuo kuukausi hevoselle tuli paussia. Toukokuu on päästy ajamaan taas normaalisti. Pikku-Rytin piti saada Kajaanin 75-lähtöä ajatellen tähän kohtaa startti alle. Tämän kisan hevosemme ovat keskenään aika tasavertaisia, kun Jepuliksen lähtöpaikka ulompana. Näin kovan voittoprosentin omaavilla menijöillä lähdetään taas jatkossa kamppailemaan ykkösrahoista. Vielä tässä kohtaa paras menestys yllättäisi, ja olisinkin tyytyväinen jo korotetuista rahasijoista.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Kultaiseen pään ja lasisen alakerran omaava Pikku-Ryti tulee paikalta kuin paikalta.
Kengitys- ja varustemuutokset: Pikku-Ryti jatkaa just samoilla varusteilla kuin mitä sillä on aiemminkin käytetty. Arto Komulainen, Hyvin talven treenannut Vernanto (7) on nyt paremmalla mallilla kuin viime kaudella vastaavassa tilanteessa. Starttien myötä eteenpäin menevän orin tarkka vire selviää kuitenkin vasta kisatilanteessa. Vernanto on hieman arka hevonen, ja kevään ekalähtöihin sillä on tullut laukkoja. Hyvää juoksua tavoitellaan, ja katsotaan sitten, mitä lopussa saadaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Vernanto ei ollut viime vuonna kertaakaan auton takana eturivissä. Rauhassa matkaan koetaan, ja nätti reissu Vernantolle näin kauden avaukseen koetetaan saada.
Kengitys- ja varustemuutokset: Entisillä varusteilla jatketaan. Jouko Kangas, Jepulis (8) oli maaliskuussa tosi hyvässä kunnossa, mutta suunnitellut 75-kisat jäivät koronatauon takia harmittavasti ajamatta. Huhtikuu oli oman sairastelun takia taukoa. Toukokuussa hevosesta on taas treenailtu normaalisti. Jepulis on ollut suhteellisen hyvä suoraan tauolta, mutta tällä kertaa korotettu rahasija voisi olla todennäköisin lopputulos. Kajaanin 75lähdön takia Jepulis tarvitsi tähän kohtaa startin. Ruunan sarja Rovaniemellä meni peruutukseen, joten tekemään Kittilästä pitkän ravireissun Ylivieskaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Näin ulkona oleva lähtöpaikka on melkoinen miinus hieman juoksuriippuvaiselle Jepulikselle. Se tarvitsee kirittäjän ulkopuolelleen. Keulasta Jepulis vastaa tosi hyvin ohitusta yrittävälle. Rinnalle jäädessään ruuna on ollut tapana jäädä hieman seurustelemaan
Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Niko Jokela, Nopea ja ravivarma Jepulis (8) on hevonen minun mieleen. Vaikka lähtöpaikka ei ole paras mahdollinen, niin ihan ulkona kisasta Jepulis ei ole tälläkään kertaa.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Keulasta hienosti vastaava on tehnyt selästäkin hyviä kirejä.

T5-5 / LÄHTÖ 10 Mauri Jaara, Miss Mythos (4) kokeiltiin ajaa Bodenissa hokit alla, mutta tuolla balanssilla juokseminen kannalta hevonen oli vielä raakile. Hyvin treeneissä mennyt Miss Mythos on parantanut paljon, ja kaikki tammalla tuntuisi olevan nyt kunnossa.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Takaa ja keulasta hyvin pärjännyt Miss Mythos osaa lähteä reippaasti.
Kengitys- ja varustemuutokset: Etukenkien poisottaminen ja jenkkikärryjen käyttö on harkinnassa.

Jukka-Pekka Kauhanen, Mainiosti ennen taukoa suorittanut Leon Dahlia (5) on esittänyt treeneissä oikein hyviä otteita, ja uskon vireen säilyneen aika tavalla samalla tasolla. Lähtö on kova ja Troopers tuntuu etukäteen vähän liian kovalta vastustajalta, mutta hyvästä sijoituksesta lähdetään kuitenkin tappelemaan.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Aiemmin selvästi paremmin keulasta mennyt Leon Dahlia on oppinut menemään myös selästä, ja se on tehnyt nyt noistakin asemista hyviä esityksiä.
Kengitys- ja varustemuutokset: Viime starttiin verrattuna samoilla kevyillä varusteilla jatkava Leon Dahlia juoksee nyt kesäkengät alla

Mika Jauhola, Minulla on peukalon alla monta tämän sarjan hevosta, ja omistajan kanssa päätimme, että Max The Flaxin (6) aloittaa meiltä kilpailemisen tästä kisasta. Ruuna on ihan järeäntuntuinen peli, jolla hyvä maine hevosena. Jos hyvin treeneissä mennyt Max The Flax on samanlainen kuin Oulussa ajetussa hiitissä, niin jotain pitää tästäkin kisasta odottaa. Nähdyn perusteella Max The Flaxin esityksen ailahtelevat, mutta oikeana päivänään ruuna on näille keveysasteille ihan oikea hevonen sarjoihinsa.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa lähtevälle Max The Flaxille sopinee reissu vapaalla radalla, myös paikka johtavan rinnalla voisi käydä hyvin. Ruuna on menestynyt selkäreissullakin.
Kengitys- ja varustemuutokset: Varusteet katsotaan tarkemmin sitten paikan päällä.

Niko Jokela, Valmentajan mukaan Special Present (9) on treenannut talven ihan hyvin. Myös Veli-Erkki Paavolan ajamassa reippaammassa ratahiitissä otteet olivat olleet mainioita. Keväällä tauolta ori on aloittanut aina hyvin. Tämä ei ole Special Presentille vuoden tärkein startti. Vaikka vastus on kova, en vaihtaisi hevosta tässä kisassa mihinkään toiseen.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Special Present ei ole hirveän starttinopea. Lähtöpaikka on tälle paras mahdollinen, kun hevonen on heti juoksussa mukana.

Marja Kurttila, Dyolo In (15) ei olisi tässä mukana, jos olisin huomannut, että lopulta olikin kyseessä 15 hevosen ryhmälähtö. Volttina tämä olisi ollut hevoselle nappisarja, mutta nyt jouduimme radalle 15. Tauosta on ollut hyötyä, kun ruunaa on päästy sekä rauhassa treenaamaan että hoitamaan. Tuon ansiosta se on mennyt eteenpäin. Tässä sillä kovia vastassa, mutta jatkoa ajatellen odotan Dyolo Inin esitystä kisassa mielenkiinnolla.

Ajotaktiikka / juoksutoive: Yritetään välttää ulkoradoille joutumista, ja koetetaan piilottaa Dyolo In jonnekin paikkaan sisäradalle.
Kengitys- ja varustemuutokset: Aika tavalla samoilla jatketaan. Korvat saatetaan jättää kokonaan auki. Edessä hevosella on nyt hieman raskaampi kuin viime kaudella kenkä.

LÄHTÖ 11 Mika Jauhola, Trö Fax Stjärna (8) tienasi viime kaudella yli 20000 €, mikä kertoo paljon hevosesta. Bodenin maaliskuun lopun kisan sijoitus ei kerro totuutta esityksestä. Lähdössä tultiin loppua 24-vauhtia, eikä vain pari metriä voittajalle hävinnyt ruuna saanut tiloja. Uskoisin, että Trö Fax Stjärna pystyy menemään matkan 29-vauhtia läpi. Kaikki hevosella on kunnossa tätä rahallisesti oikein sopivaa sarjaa ajatellen.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Puoliasiallisesti lähtevällä Trö Fax Stjärnalla ajetaan heti startissa eteenpäin. Tällaisessa lähdössä ruunalla kestää kierrelläkin.
Kengitys- ja varustemuutokset: Ilman kenkiä juokseminen on Trö Fax Stjärnan optimibalanssi. Tuolla kengityksellä ruunalla on ensimmäisellä 500 m pieni laukka riski. Jos rataolosuhteet eivät salli kaikkien kenkien poisottamista, niin sitten ne otetaan vain takaa pois

Pekka Honkanen, E.V. Arton (8) kilpaileminen oli tarkoitus aloittaa jo huhtikuussa, mutta koronan takia taukoa tuli pari kuukautta lisää. Mitään negatiivista harjoitusten perusteella hevosesta ei ole kerrottavaa. Muutaman kerran treeneissä on menty reippaampaa, mutta hiittejä ei ole ajettu. E.V. Arto saattaa olla paussin takia yli-innokas. Toivotaan, että ori malttaa mennä. Aluksi E.V. Artolla on tarkoitus kilpailla näissä tavallisissa lähdöissä, mutta loppuvuodesta saatetaan mennä mukaan lauantailähtöihin.
Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäreissua tavoitellaan. Mitään hirveitä kierrätyksiä ei tarkoitus tehdä. Lyhyen kirin pituus ratkeaa sitten tilanteen mukaan.
Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.
Kommenttien Vesa Varmanen