Poniohjastajien Nordic Cup pohjoisen radoilla 2019

Poni Nordic Cup ohjastajakilpailu 2019, Pohjoisen radoilla

 

Osalähdöt jakaantuvat seuraavasti:

Tornio su 16.6.

Ylivieska su 14.7.

Rovaniemi su 28.7.

Kajaani su 18.8.

Kaustinen pe 23.8.

Seinäjoki pe 30.8.

Oulu pe 20.9.

Ohjastaja -Cupin kolme parasta palkitaan lahjakortein. Osalähtöihin sijoittuneet valjakot palkitaan Suomen Hippos ry.n lahjoittamilla ruusukkeilla.

Lähdössä ohjastaja saa pisteet sijoituksen mukaan. Jos saa varoituksen lähdossä ei keräänny pisteitä kyseisestä lähdöstä. Ajokiellosta pisteet nollantuu. Siistit ajotavat kunniaan 😊

 

Kilpailuaika on 1.6-30.9.2019

Pistelaskenta on seuraava. Ohjastajille lasketaan pisteitä sijoitusten perusteella.

  1. = 20 pist.
  2. = 15 pist.
  3. = 10 pist.

Sijat 4-6. = 5 pistettä Muut sijat = 2 pistettä

ESIM. Jos lähdössä saa varoituksen, ei ko. lähdöstä saa pisteitä. Kilpailukiellosta siihen asti kerätyt pisteet nollaantuvat. Tasapisteissä ratkaisee ensin voittojen määrä, sitten kakkossijojen määrä, jne. Jos kaikki sijoitukset ovat samat, päädytään jaettuun tasatulokseen.

Poniravit Keskisessä 1.9.2018

Ravikeskus Keskisessä järjestetään poniravit  lauantaina 1.9.2018. Poniravit järjestetään valtakunnallisen varsanäyttelyn yhteydessä.

Pohjanmaan Royal-Ponicup Säännöt
Pohjanmaan Royal-Ponicup kilpailuissa kilpailevat ponit ansaitsevat
pisteitä seuraavasti: 20 – 14 – 10 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 pistettä ja muut
hyväksytyn juoksun tehneet 1 piste. Tasapisteissä ratkaisevat voitot,
sen jälkeen kakkoset jne. Kilpailun voittava poni palkitaan ROYAL
PUMA PONY potkuraudallisilla poninturvakärryillä. Toiseksi tullut
poni voittaa valjaspaketin, kolmas ponitarvikepaketin. Osalähdöt
ovat Seinäjoki 15.6. Kauhava 27.6. ja ja Ylivieska 1.9. Voittajaponi
palkitaan Kaustisen poniraveissa 16.9.2018.
Tervetuloa Pohjanmaalle!
Järj. Kauhavan Ravinaiset ry, Lakeuden Ravinuoret ry, E-P:n HJL ry,
Kaustisen Seudun Raviseura ry, Pohjanmaan Ravi ry

Poniravikalenteri 2018

Ponihiittipäivä

Sunnuntaina 3.6. klo 14.00

Imoittautumiset ja lisätiedot Elina Junttilalta p. 040 760 2558

Hyväntekeväisyysravuri Koskelan Akseli

Keskisen ravinuoret osalliseksi Koskelan Akselin talli  Pohjantähden alla lahjoituksesta.

Talli Pohjantähden alla vuokrasi vuoden 2017 ajaksi ravuri Koskelan Akselin hyväntekeväisyystoimintaan. Vuoden vaihteessa päättynyt projekti toi raviurheilun nuorisotoiminnan hyväksi jaettavaa yhteensä 15 900 euroa. Projektin tuotot jaetaan tukena ja stipendeinä raviratojen nuorisotoimintaan ja nuorisotapahtumien järjestämiseen.

KoskelanAkseliKoskelan Akseli keräsi upean potin hyväntekeväisyyteen raviurheilun nuorisotoiminnalle. Koskelan Akselin tienaama kokonaispotti julkaistiin Lahden Jokimaan Ravigaala-raveissa 20. tammikuuta. Mukana julkistamistilaisuudessa olivat raviratojen nuorisovastaavat eri puolilta Suomea, Talli Pohjantähden edustajisto: Erja Mattila, Heikki Kankainen, Helena Hyvämäki-Mäenpää sekä Arja ja Jukka-Pekka Kauhanen Dahlia-tallilta. 

Tammikuussa 2017 käynnistynyt nuorisotoiminnan hyväntekeväisyysprojekti alkoi hyvissä merkeissä Koskelan Akselin voittaessa heti ensimmäisen lähtönsä Jyväskylässä. Loppuvuosikin oli yhtä juhlaa. Vuoden aikana Koskelan Akseli kilpaili Jukka-Pekka Kauhasen valmennustallista yhteensä 17 kertaa. Se voitti ravikilpailuistaan kuusi ja sijoittui kolmen joukkoon yhteensä 14 kertaa. Sen lisäksi, että voitokas ruuna tahkosi rahaa raviurheilun nuorisotyölle; voitoista ja elämyksistä pääsi vuoden aikana nauttimaan Talli Pohjantähden alla kimppatallissa mukana olleet osakkaat.

Ainutlaatuinen hyvän mielen vuosi

Hyväntekeväisyysprojektin edetessä varoja lahjoitettiin vuoden 2017 ja 2018 Ponikuninkuusravien järjestelyihin, raviratojen nuorisotoimintaan ja ponien PM-matkan tukemiseen yhteensä 3400 euroa.

Suurin osa nyt jakoon tulevasta 12 500 eurosta, eli yhteensä 10 600 euroa tullaan lahjoittamaan suoraan raviradoille nuorisotoiminnan tukena vielä tammikuun aikana. Raviradan nuorisotoimijat saavat käyttää tuen parhaaksi katsomallaan tavalla paikallisen raviurheilun nuorisotoiminnan hyväksi. Keväälle jaettavaksi jää Koskelan Akseli-stipendejä sekä Koskelan Akseli-rahastosta haettavaa erityistukea.

Projektia ideoimassa ja tukemassa ollut Hankkijan osastopäällikkö Heikki Kankainen kertoo projektin ylittäneen odotukset.

–    Aivan upea vuosi on ollut. Erityiskiitokset Koskelan Akselin omistajille Arja Korpiniemelle ja Eero Matikaiselle. He tekivät tämän tarinan mahdolliseksi. Jukka-Pekka Kauhanen huolehti erityisellä paneutumisella ja huolellisuudella ruunan valmennuksen ja kilpailuttamisen, Kankainen kiittelee. Uskomattoman hienoa on, että mukaan saatiin 300 osuuden hankkinutta yritystä tai yksityishenkilöä, jotka halusivat Koskelan Akselin kautta tukea nuorisoravityötä.  Ilahduttavasti myös moni ravirata oli innolla järjestämässä tapahtumia ja markkinoimassa hanketta. Suurin kiitos kuuluu silti Akselille itselleen. Se on Suomen juhlavuoden nuorisourheilija numero yksi, Kankainen naurahtaa.

Projektista Suomen Hippoksessa vastannut nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää lähti projektiin mukaan heti kun näin hieno tilaisuus tarjoutui.

–    Suuret kiitokset kuuluvat Akselin omistajille, valmennustiimille, kimppatallin osakkaille sekä tietysti Koskelan Akselille – ilman teitä tämä ei olisi ollut mahdollista. Projektissa yhdistyi ainutlaatuisella tavalla Suomen ja suomenhevosen juhlavuosi, hevosenomistajuus, hyväntekeväisyys, raviurheilu, nuorisotoiminta sekä yhdessä tekemisen meininki. Lapset, nuoret sekä aikuiset saivat olla mukana seuraamassa nimikkohevosensa elämää aitiopaikalta. Vuosi Koskelan Akselin matkassa on ollut upea ja varmasti yksi hienoimmista projekteista, joissa olen ollut mukana. Sen lisäksi, että Akseli kokosi uskomattoman hienon hyväntekeväisyyspotin, toi se meille kaikille suuren määrän unohtumattomia elämyksiä ja hyvää mieltä – niitä ei rahassa mitata millään mittakaavalla, Hyvämäki-Mäenpää kiitää.

Koskelan Akselin hyväntekeväisyystuottojen jako