Ravikeskus Keskinen Valmiina suureen ravijuhlaan

Polara Elitkampen. (kuva Ilkka Nisula Hippos)

Ylivieska tarjoaa uudenlaisen suurkisaviikonlopun, jossa keskiössä ovat kylmäveriruunat. Perjantain ja lauantain aikana ratkeaa se, kuka on historian ensimmäinen ruunaruhtinas.

Perjantaina käydään avausosalähtö 1600 metrin matkalla. Viikonvaihde huipentuu lauantain toiseen osamatkaan. Ruunien jaksavuus pistetään tuolloin puntariin 2600 metrin voimainkoitoksella. Ruunaruhtinas on hevonen, joka taittaa osamatkat pienimmällä kokonaisajalla.

Osalähdöissä on mojovat 10 000 euron ensipalkinnot. Kokonaiskisan voittaja saa kunniapalkintona noin 6 000 euron arvoiset Finn-Tackin kilpakärryt.

Mukana ovat valtakunnan valioruunat kansainvälisen tähden Polaran, montén kaksinkertaisen suomenmestarin ja suurkisasankarin Diktaattorin, Vincennesin valloittaja Josveisin, superjuoksija Nopsan Vauhdin ja tuulennopean Koskelan Akselin johdolla.

Viikonvaihteen huipputarjontaa täydentää avoimen luokan lämminveristen perinteinen suurkisa, Malja-ajo. Tanner tömisee, kun yhteen iskevät maan ykköskaartiin kuuluvat nuori hurja Starzinner, kokenut kehäkettu Bret Boko, Suurmestari Zigge Silvio, hallitseva Suomen mestari Edward Ale, Finlandia-ajon voittaja D.D.’s Hitman sekä Team Ojanperä kova kvartetti Tir du Caux, Ypäjä Hereiam, Boys Going In ja Maffioso Face.

Perjantain monipuoliseen ja vauhdikkaaseen ohjelmaan kuuluvat Ruunaruhtinas-osakisan ohella viime vuonna edesmenneen Keskisen toiminnanjohtaja Kari Viitamaan muistoa kunnioittava Karin Maili, Hevarin kokelasmeeting-osalähtö ja ponien Mini-Malja. Lähdöt ovat hevosmäärältään runsaita ja pelillisesti kiehtovia.

Kun tapahtumat perjantaina kaviouran puolella päättyvät, jatkuu mahtava meno ravikeskuksen maneesissa. Maljajuhlissa tahdit takaa ravikansan suosikkiartisti Kake Randelin! Katso lisätiedot täältä!

Myös lauantain ravien jälkeen on radalla luvassa musisointia ja mukavaa yhdessäoloa. Esiintymässä on duo Atomi & Zore. Keskisessä voi seurata ja pelata lauantai-iltana ajettavia Åby Stora Pris -raveja.

Kauempaa tulevia ravivieraita palvelee raviradan kupeeseen nouseva camping-alue. Palvelutaso on korkea, ja camping-alueen asukkaiden käytettävissä ovat myös ravikatsomon palvelut. Alueelle mahtuu noin 70 asuntoautoa ja -vaunua. Myös teltoissa yöpyminen on mahdollista. Aamiaista on tarjolla ravikatsomossa. Tsekkaa lisätiedot tästä!

Etukaarteeseen rakennetaan viihtyisä piknik-katsomo. Sieltä löytyvät omat kahvilapalvelut ja anniskelualueet.

ILMAISET nonstop-bussit kulkevat koko viikonlopun ajan kaupungin ja raviradan väliä, myös iltajuhlan aikaan. Bussien reitti– Linja-autoasema-Hotelli Käenpesä-Ouluntien kautta ravikeskukseen – Paluureitti ravikeskuksesta – keskustan kautta – linja-autoasemalle.

Lauantaina kello 12 esitetään Ylivieskan kulttuurikeskus Akustiikassa elokuva Saaga S – Satu suomenhevosesta. Akustiikkaan ja takaisin radalle on järjestetty linja-autokuljetus. Elokuva loppuu hyvissä ajoin ennen lauantain Toto76-ravien alkua.

Keskinen kutsuu kansaa suureen ravijuhlaan – tervetuloa seuraamaan historian ensimmäisiä Maljakruunajaisia!