Ravivaltakunta saa jälleen ruunaruhtinaansa

Kuva: Esa Huhtakangas

Viime vuonna ensimmäistä kertaa ravatut Ruunakunkkarit otettiin vastaan innostuneesti. Jatkoa seuraa, kun suurtapahtuma järjestetään tänä vuonna Ravikeskus Keskisessä 10. – 11. elokuuta, tällä kertaa lauantaina ja sunnuntaina. Ruunakunkkarit-viikonloppu koostuu kahden osamatkan kilpailusta, lämminveristen perinteikkäästä Malja-ajosta ja muista Ravilauantain huippulähdöistä – sekä tietenkin väliyön tunnelmallisista iltajuhlista.

Ruunakunkkarit on suomenhevosille ja kylmäverisille tarkoitettu kahden osamatkan kokonaiskilpailu. Kilpailuun voivat osallistua niin suomenhevoset kuin ruotsalaiset ja norjalaiset kylmäveriset.

Ruunakunkkareiden osalähtöjen ykköspalkinnot ovat 10 000 euroa. Kokonaiskilpailun voittaja saadaan laskemalla molempien osalähtöjen (1600m ja 2600m) kokonaisajat yhteen. Pienimmän kokonaisajan saavuttanut hevonen voittaa ruunaruhtinas-tittelin ja suuret setelit. Viime vuonna ruunaruhtinaaksi aateloitiin Antti Tupamäen Polara.

Kokonaiskilpailun voittajalle on luvassa 5 000 euron palkinto sekä Finntackin lahjoittamat kilpakärryt. Molemmat osalähdöt voittamalla on tarjolla siis peräti 25 000 euroa – ja kilpakärryt päälle! Myös muista sijoituksista on luvassa tilipussin täytettä. Alla osalähtöjen kukkaroa miellyttävä palkintoskaala.

 1. 10 000e
  2.    5 000e
  3.    3 000e
  4.    2 000e
  5.    1 000e
  6.    1 000e
  7.-12.    hyväksytyn    juoksun    tehneet    100e

Kokonaiskilpailun palkinnot:

1.    5 000e + Finntackin lahjoittamat kilpakärryt R6 tai R7 voittajan valinnan mukaan.

2.    2 000e
3.    1 000e

Edellisvuoden tapaan ruunaruhtinaskandidaateista ylläpidetään valinnoissa suuntaa antavaa ruunarankingia. Rankingtoimikuntaan on valikoitunut kuusi henkilöä, joista kullakin on omanlaisensa ravitausta ja kokemuspohja. Monipuolinen raati saa tehtäväkseen rankata 20 omasta mielestään parasta ruunaa, joiden edesottamuksia seurataan tiiviisti koko kesä aina huipentumaan Ruunakunkkareihin saakka.

Ruunarankingtoimikuntaan kuuluvat;

Ravivalmentaja, yli 2000 voiton ohjastaja ja tv-kommentaattori Ari Hartikainen, mediapersoona ja ravialan monitoimimies Tapio Hoikka, Keskisen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Elina Jaakola, tv-juontaja Sonja Julkunen, Suomenhevosliiton puheenjohtaja Timo Ryynänen ja Toto-pelien hallitseva Suomen mestari Jarkko Viitala.

Ensimmäinen ruunaranking ilmestyy toukokuussa, toinen kesäkuun lopussa ja viimeinen hieman ennen viikonlopun ilmoittautumisia heinäkuu-elokuun taitteessa.

Ota seurantaan Ylivieskan ravit, ja pysyt kärryillä ruunarankingista sekä Ruunakunkkareista!