Ensimmäinen Ruunaranking

Toukokuun Ruunaranking on valmis. Kolmen kärjessä ovat tutut nimet; Elitkampenissa hienosti toiseksi taistellut Josveis, viime vuoden kestomenestyjä ja Ruunaruhtinas Polara sekä Vieremällä loistanut Siirin Älli. Tämän kolmikon takana väijyy Koskelan Akseli ja Pyörylän Paroni, joilla keskenään vain pisteen sijaero.

Ranking on koostettu ruunarankingtoimikunnan jäsenten tekemistä yksittäisistä rankingeista (6kpl) siten, että parhaimman sijan saanut hevonen saa 1 pisteen, toiseksi parhain 2 pistettä, jne. Vähiten pisteitä yhteenlaskettuna saaneet hevoset muodostavat Ruunarankingin ensimmäiset 20 sijaa. Mikäli hevonen on puuttunut jonkun ruunarankingjäsenen listalta, mutta löytyy esimerkiksi neljältä muulta jäseneltä heidän listaltaan, on hevoselle lisätty 21 pistettä/puuttuva lista vääristysten välttämiseksi.

Toinen Ruunaranking ilmestyy kesäkuun lopussa ja viimeinen hieman ennen viikonlopun ilmoittautumisia heinäkuu-elokuun taitteessa.

Ruunarankingtoimikuntaan kuuluvat;

Ravivalmentaja, yli 2000 voiton ohjastaja ja tv-kommentaattori Ari Hartikainen, mediapersoona ja ravialan monitoimimies Tapio Hoikka, Keskisen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Elina Jaakola, tv-juontaja Sonja Julkunen, Suomenhevosliiton puheenjohtaja Timo Ryynänen ja Toto-pelien hallitseva Suomen mestari Jarkko Viitala.