Ruunaranking vol 2

Ruunaranking Valack Ranking Vallak Ranking

Kesäkuun Ruunaranking on valmis. Samoja suomalaisia hevosnimiä vilisee listan kärjessä mitä ensimmäisessäkin ruunarankingissa. Josveis on jälleen kärjessä, samoin Polara ja Siirin Älli pitävät samoja sijoja rankingissa mitä aiemminkin. Myös uusia, ulkomaalaisia nimiä on saatu nyt listalle mukaan, kun ruunat alkavat olla kunnossa myös länsinaapurimaissa. Norjalaisista kylmäverisistä mukana on sijalla 10 Sjø Kongen . Se on ennättänyt keväällä juosta jo täyden matkan aikaan 23,0 ja tienannut noin 23 000€. Norjaa edustaa myös Wellek, joka on listalla 18. Nämä kaksi edellä mainittua ottavat yhteen lauantaina Momarkenin raviradalla. Ruotsalaisia kylmäverisiä edustaa Ruunarankingissa kyvykäs nousukas Guli Rubin sijalla 17. Guli Rubin johti edellisessä startissaan pitkään, mutta harmittavasti laukka maalisuoralla söi ehkä jopa voiton. Guli Rubin on taittanut 2600m v. 2019 aikaan 26,0.

Ranking on koostettu ruunarankingtoimikunnan jäsenten tekemistä yksittäisistä rankingeista (6kpl) siten, että parhaimman sijan saanut hevonen saa 1 pisteen, toiseksi parhain 2 pistettä, jne. Vähiten pisteitä yhteenlaskettuna saaneet hevoset muodostavat Ruunarankingin ensimmäiset 20 sijaa. Mikäli hevonen on puuttunut jonkun ruunarankingjäsenen listalta, mutta löytyy esimerkiksi neljältä muulta jäseneltä heidän listaltaan, on hevoselle lisätty 21 pistettä/puuttuva lista vääristysten välttämiseksi.

Viimeinen Ruunaranking ilmestyy hieman ennen viikonlopun ilmoittautumisia heinäkuu-elokuun taitteessa.

Ruunarankingtoimikuntaan kuuluvat;

Ravivalmentaja, yli 2000 voiton ohjastaja ja tv-kommentaattori Ari Hartikainen, mediapersoona ja ravialan monitoimimies Tapio Hoikka, Ravikeskus Keskisen toiminnanjohtaja Elina Jaakola, tv-juontaja Sonja Julkunen, Suomenhevosliiton puheenjohtaja Timo Ryynänen ja Toto-pelien hallitseva Suomen mestari Jarkko Viitala.

 

#Ruunakunkkarit #Ruunaruhtinas #Valackfursten #Maljaajo #Pokalloppet