Polar Northug ja Faks Nils Ruunakunkkareihin

Kuva: NTB Scanpix

Polar Northugin (NO) on vahvistettu osallistuvan Ruunakunkkareihin.

8-vuotias ruuna on nousukunnossa. Valmentaja Jens Erikssonin suojatti on startannut tänä vuonna kymmenen kertaa totosijoin 2-3-1. Vuoden paras kilometriaika on Bodenissa kesäkuun puolivälissä 2160 metrin matkalta 24,4a, jolloin ruuna sijoittui viidenneksi.

Hevonen voitti edellisen starttinsa 15.7. Skellefteåssa 2100 metrin matkalla ajalla 25,0ake. Polar Northugin omistaa ja on kasvattanut norjalainen Gunnar Andersen, valmentaja Jens Eriksson on ohjastanut hevosen viimeisimmät startit.

Myös ruotsalaista kylmäveriverta osallistumassa

Polar Northug on jo toinen ulkomaalainen kylmäverihevonen, joka tavoittelee Ruunaruhtinastitteliä. Aiemmin ruotsalaisen Faks Nilsin on vahvistettu myös osallistuvan Ruunakunkkareihin. Jan Ove Olsenin valmentama 11-vuotias ruotsalaisruuna voitti myös edellisen starttinsa Polar Northugin tavoin. Voitto irtosi Solängetissä ajalla 26,0ake. Järvsöfaksin pojan omistaa Stall Petit ja ruunan on kasvattanut Göran Nyberg.

Välkommen / Velkommen till Ylivieska!

Kuva: NTB Scanpix