Talviajan kengättömyyskielto (15.11.2019-15.3.2020) alkaa perjantaina

Sisäänkirjoituksissa kengitystietoja ei tarvitse kerätä 15.11.2019-15.3.2020. Tänä aikana Heppa-järjestelmässä alustetaan automaattisesti kengät jalkaan kaikille hevosille.


Varikkotoimihenkilöt tarkkailevat kengättömyyksiä.

Mikäli kengätön hevonen huomataan esittelyyn tultaessa tai esittelyn jälkeen, se jää pois, eikä kengitysaikaa myönnetä. Ilman kenkiä (tai kielletyllä kengityksellä) juosseen hevosen suoritus mitätöidään eikä palkintoa makseta. Suorituksen mitätöimisellä ei ole vaikutusta totoon. Toton tulojärjestys pysyy siis samana, vaikka jo ennen tulojärjestyksen vahvistamista kävisi ilmi, että joku totokolmikon hevosista olisi kilpaillut kengittä. Kilpailusihteeri syöttää kengättömyydestä johtuvan poisjäännin tai suorituksen mitätöinnin Heppaan ”hevosesta riippumattomana” poisjääntinä.

Tuomaristo määrää rikkomuksista rangaistukset rangaistusohjesäännön 47090 mukaisesti.