Ravit ajetaan Suomessa toistaiseksi ilman yleisöä

Kotimaassa ajettavat ravit järjestetään Suomen hallituksen linjausten mukaisesti toistaiseksi ilman yleisöä. Ravitapahtumat järjestetään kilpailukalenterin mukaisesti.

Ylivieskassa seuraavat ravit ajetaan lauantaina 28.3. (paikallisravit) ja seuraavat totoravit sunnuntaina 12.2.

Suomen Hippos noudattaa Suomen hallituksen linjauksia ja kaikki ravitapahtumat ovat yleisöltä suljettuja perjantaista 13.3.2020 alkaen. Lahdessa torstaina 12.3. kilpailtaviin raveihin saapumisen suhteen yleisön toivotaan käyttävän harkintaa.

Kilpailualueelle 13.3. alkaen pääsevät kilpailupäivän ohjastajat, sekä hevosen mukana kulkeva valmentaja, hevosenhoitaja sekä autonkuljettaja. Omistajia Hippos suosittelee päästämään kilpailualueelle rajoitetusti.

Omistajat

Hippos suosittelee, että raviradat mahdollistavat omistajien pääsyn seuraamaan hevosensa kilpailua seuraavasti:
Hevosenomistajien (2hlö/hevonen) tulee ilmoittautua tapahtumaan ennakkoon osoitteeseen heppa@hippos.fi ja ilmoittautumisen yhteydessä tulee kertoa ravirata ja ravipäivä, saapuvien henkilöiden nimet sekä hevosen nimi. Omistajien tulee toimittaa tiedot kilpailupäivänä klo 14 mennessä, viikonloppujen osalta edeltävänä perjantaina klo 14 mennessä. Tämän jälkeen nimilista siirtyy radan hallintaan.

Hippos koordinoi omistajien ilmoittautumisen ja välittää tiedon raviradoille välittömästi ilmoittautumisajan päätyttyä. Hippos viestii asiasta kanavissaan ja toivoo myös ratojen aktiivisuutta viestinnässä.

Ratojen toivotaan toimittavan mahdollisimman pian Jukka Niskaselle (jukka.niskanen@hippos.fi) yksityiskohtainen ohjeistus siitä, miten omistajien tulee toimia saapuessaan radalle ja mistä he pääsevät sisään. Sisääntulijoiden henkilöllisyys tarkastetaan portilla nimilistan perusteella.

Puhalluttaminen

Poliisi lopetti keskiviikkona 11.3. massapuhallutukset sisäministeriön määräyksestä. Noudatamme ravikilpailuissa tätä ohjeistusta, ja toistaiseksi ohjastajien puhallutuksia tehdään ainoastaan tuomariston päätöksellä.

Seremoniat

Hippos kehottaa järjestäjiä välttämään lähikontaktia kaikissa tapahtumissa. Esimerkiksi seremonioissa kättelyitä suositellaan välttämään.

Hippoksen ohjeistukset ovat voimassa toistaiseksi ja muutoksista tiedotetaan erikseen.