Ruunakunkkarien osallistujalistalle kiinnitetty ensimmäinen ruotsalainen

Ylivieskan kauden päätapahtuma Ruunakunkkarit 2020 lähestyvät kovaa vauhtia. Ravikeskus Keskisessä ravataan reilun kahden viikon kuluttua kaksipäiväinen ravitapahtuma, jota tähdittävät lämminveristen Malja-ajo sekä Ruunaruhtinas-kilpailu kylmäverisille. Ensimmäisenä ruotsalaisvieraana vuoden 2020 Ruunakunkkareihin saapuu Ruunaruhtinaan titteliä tavoittelemaan Malin Bylundin valmennettava Rubus. Rubus on nostanut tasoaan tänä vuonna ja voittanut muun muassa Ruotsissa 75-lähdön. Toiseksi viimeisimmässä startissaan Rubus juoksi uuden ennätyksensä 22,2. Hevosen ohjastaja on Hans Bergh, joka on tunnetun ruotsalaisvalmentaja Robert Berghin veli. Hans on maajoukkuetason jalkapalloilija ja on pelannut muun muassa Champions Leaguesssa.

Ruotsin kylmäverinen Rubus

Ruunakunkkarit on kaksipäiväinen ravitapahtuma Ylivieskan Ravikeskus Keskisessä, jota on järjestetty vuodesta 2018 alkaen. Vuosina 2018 ja 2019 Ruunaruhtinaan tittelin on voittanut Polara ohjastajanaan Antti Tupamäki. Kaksipäiväisessä kilpailussa kylmäveriruunat ottavat mittaa toisistaan 1600 metrin ja 2600 metrin matkalla autolähetyksellä. Osamatkan voittaja palkitaan 10 000 € ykköspalkinnolla. Ruunaruhtinas- kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kahden ravatun matkan yhteisajalla.

Lisätietoja: ylivieskanravit.fi/ruunaruhtinas

Pohjanmaan Ravi ry yhteyshenkilö, jolta tarvittaessa lisätietoja:

Markku Autio p. 0400 583863 sähköposti autioma1@gmail.com