Ruunaruhtinas Polaralle haastajia myös Ruotsin puolelta

päivitetty 6.8. klo 15.12  Hvalstad Odinin osallistumisella

Ylivieskan kauden päätapahtuma Ruunakunkkarit 2020 lähestyvät kovaa vauhtia. Ravikeskus Keskisessä ravataan ensi viikon perjantaina ja lauantaina kaksipäiväinen ravitapahtuma, jota tähdittävät lämminveristen Malja-ajo, Helätin-ajo sekä Ruunaruhtinas-kilpailu kylmäverisille. Toinen varmistunut ruotsalaisvieras vuoden 2020 Ruunakunkkareissa on Stefan Dellbron valmennettava Don Viking. Don Viking on nostanut tasoaan Ruotsin puolella viime vuoden lopulla. Kuluvalla kaudella hevosen alkukautta ovat häirinneet laukat, mutta viimeisimmät startit ovat olleet parempia ja lauantaina se ravasi uuden ennätyksensä 22,1 Rättvikissä sijoittuen lähdössä neljänneksi. Kyseessä on vahva hevonen, joka tuo oman lisämausteensa Ruunaruhtinas-kilpailuun. Don Vikingiä saapuu ohjastamaan Ruotsista Ove A Lindqvist.

Kuva: Esa Huhtakangas

Uutena ja viimeisenä ruotsalaisvieraana Ruunaruhtinas-kilpailussa 2020 nähdään Öystein Tjomslandin laatutallista Hvalstad Odin. Vuoden 2020 Helätin-ajossa nähdään myös ruotsalaisväriä, sillä Ruotsin tammaparhaimmistoon lukeutuva Granetta osallistuu vuoden 2020 Helätin-ajoon. Molempien ruotsalaisvieraiden rattailla nähdään Jimmy Jonson. Ruunaruhtinas-kilpailuun ovat tämän hetkisen tiedon mukaan Suomesta osallistumassa Josveis, Pyörylän Paroni, hallitseva Ruunaruhtinas Polara, Humiseva sekä Koskelan Akseli. Ruotsalaisvieraista mukana nähdään jo aiemmin julkistetut Rubus ja Don Viking.

Ruunakunkkarit on kaksipäiväinen ravitapahtuma Ylivieskan Ravikeskus Keskisessä, jotka on järjestetty vuodesta 2018 alkaen. Vuosina 2018 ja 2019 Ruunaruhtinaan tittelin on voittanut Polara ohjastajanaan Antti Tupamäki. Kaksipäiväisessä kilpailussa kylmäveriruunat ottavat mittaa toisistaan 1600 metrin ja 2600 metrin matkalla autolähetyksellä. Osamatkan voittaja palkitaan 10 000 € ykköspalkinnolla. Ruunaruhtinas- kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kahden ravatun matkan yhteisajalla

Lisätietoja: ylivieskanravit.fi/ruunaruhtinas

Pohjanmaan Ravi ry yhteyshenkilö, joka antaa lisätietoja:

Markku Autio p. 0400 583863 sähköposti autioma1@gmail.com