Pelit ja vihjeet

Pääset lukemaan käsiohjelman tästä:
Ylivieskan 15.11. ravien käsiohjelma

vihjeet 15.11.2019pdf

Valmentaja-/ohjastajakommentit & vihjeet:

   

LÄHTÖ 1

Niko Jokela, Goncourt Daipertille (7) volttilähtö on vaikea. Viimeksi Kaustisellakin se jäi muista alkumatkalla tuollaiset 30 metriä. Ensimmäinen tuhat oli tuon takia huono, mutta toisen kierroksen, muutenkin aiempaa varmemmalta tuntunut hevonen, tuli vahvasti. Ajamassani autolähdössä Goncourt Daipert pysyi kiihdytyksessä muiden mukana. Oriilla pitäisi olla tällaisessa lähdössä pärjäämismahdollisuudet.

 

LÄHTÖ 2

Hannu Hietanen, Jylhäväreellä (3) viime starttien jälkeen, ja se sai niihin hoitoa. Nyt koetetaan tulla taas uudestaan viivalle. Parhaimmilla kerroilla ruuna on tehnyt hyviäkin lopetuksia. Jos Jylhäväre viriää vastaavaan menoon, niin pärjäämiseen pitäisi olla mainiot mahdollisuudet.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Voltista lähtö on Jylhäväreelle täyttä hepreaa. Vaikka se ei ole ollut vielä auton takana, niin kaiken todennäköisyyden hevosen pitäisi päästä tällä lähtötavalla paremmin matkaan. Johtavan rinnalta jaksava Jylhäväre keskittyy varmaan parhaitten menemään.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Muuten samat, mutta nyt hokit ovat alla.

 

Antti Tupamäki, Tähti-Kulkuri (4) on parantanut raviaan, mutta se osaa yhä ottaa laukan. Viimeksi asiallisen esityksen tehnyt ori on onnistuessaan tässä yksi mahdollinen pärjääjä.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Juoksun suhteen ei ole isompia toiveita.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Juha-Matti Paavola, Koijaus (6) ei vain tahdo ottaa oikein kyytiä. Toivotaan, että hevonen alkaa parantaa starttien myötä.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Koijauksella joutuu ajamaan koko matkan täysiä.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Mitään erikoisia muutoksia ei ole suunnitelmissa.  

 

LÄHTÖ 3

Juha-Matti Paavola, Kummassakaan viimestartissaan Tarmo Ite (4) ei ole hävinnyt voittajalle paljon, ja esitykset ovat olleet hyviä. Kaustisen epäsopivassa sarjassa kiri oli mainio, vaikkei ruuna saanutkaan lopussa ihan otetta voittajasta. Koko ajan eteenpäin menneellä Tarmo Itellä on ajettu vähän ryhmälähtöjä, mutta uskon, että hevonen menee tässä auton perään.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Tarmo Ite ei ole huono lähtijä, muttei se ihan rakettikaan ole. Tarmo Itelle on aika sama, mitä lähdössä tapahtuu, kun se pystyy tarvittaessa kiertämäänkin.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Hyvin hokeilla menevä Tarmo Ite jatkaa samoilla varusteilla.  

 

Antti Tupamäki, Lumi-Oliverillä (5) käväisi pieni flunssa. Jo viime startissa tauti oli jo varmaan päällä. Meno oli koko matkan halutonta, ja lopun laukka johtui väsymyksestä. Nyt hevosen pitäisi olla taas parempi.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lumi-Oliver ei ole ollut vielä koskaan auton takana eturivissä. Hevonen on hieman pelännyt ryhmälähdöissä, joten startin onnistuminen ei ole varmaa. Ravilla Lumi-Oliver pystyy varmaan avaamaan aika kovaa.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Varustemuutoksiin ei ole tarvetta.

 

Hannu Hietanen, Tilun Taru (8) tuli viimeiselle takasuoralla hyvin keulan rinnalle, mutta sitten tamma alkoi hakea raviaan, ja jouduin ottamaan. Sama toistui myös loppusuoralla. Kun päästin hevosen maalin jälkeen menemään, niin laukka tuli. Tilun Tarulle porukassa juokseminen ei ole aina helppoa, ja ohitustilanteessa on usein laukan vaara.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Lähtöpaikka on hyvä, kun saamme lähteä nyt rauhassa matkaan.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Jo kesällä hokit alla kilpaillut Tilun Taru jatkaa samoilla varusteilla.

 

LÄHTÖ 4

Tapani Salojensaari, Nyt hieman hitaammilla keleillä hyviä esityksiä tehneen Capo Birdlandin (1) tehneen onnistuminen roikkuu jo vähän ilmassa. Viimeksi kokoontuminen meni uusiksi. Hyväksytyssä ruuna oli hieman liian menollaan, ja laukka tuli. Lopun ruuna tuli tuossakin kisassa mallikkaasti. Kaustisella kiri olisi pitänyt ottaa hieman enemmän maltilla, varsinkin viimeinen kaarre. Laukassa meni todennäköisesti jonkinlaista menestystä. Napakka alusta olisi tälle parempi. Ykkösrata ei ole Capo Birdlandille ihan paras lähtöpaikka.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Laukkavaaran takia alkuun ei voi oikein satsata. Tasaisen kova matkavauhti suosisi meitä.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Capo Birdland oli viimeksi hokit alla, ja ravi sujui paremmin. Hevonen jatkaa samoilla varusteilla.   

 

Niko Jokela, Rose’s Nella (4) oli viimeksi parempi kuin mitä se on ollut aiemmin ajamissani starteissa. Tammalle jäi lopussa voimia käyttämättä. Onnistuessaan Rose’s voisi tällaisessa lähdössä pärjätäkin.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvin avaavalle Rose’s Nella selkäjuoksu käy paremmin.

 

Hannu Hietanen, Greytail Eric (5) ei ole ollut viime aikoina ihan parhaimmillaan. Meno oli Oulussakin heti alkumatkasta jollainlailla nihkeää. Välillä kisassa ruuna tuntui paremmalta. Loppua tultiin kovempaa, eikä Greytail Eric innostunut kuin tasaiseen suorittamiseen. Tässä vastus voisi olla viime kertaa hieman kevyempää tasoa.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Askelien osuessa oikein kohdalleen, on Greytail Eric päässyt joskus aika kovaakin matkaan. Tilanteen mukaan ajetaan.

 

Tiina Koskinen, Oulussa hyvällä esityksellä voittanut Fiona Fashion (6) meni Porin maililla startissa kuskilla käsien läpi, ja laukka tuli. Kaustisella hevonen oli keulapaikalta hieman liian menollaan, ja kaksi paremman juoksun saanutta tuli lopussa ohi. Seinäjoella tämä meinasi jo lähteä rauhassa matkaan, mutta sitten jokin naksahti päässä. Johtavan rinnalla liikaa ohjille painanut tamma väsyi lopussa. Hyvässä kunnossa oleva Fiona Fashion on itsensä pahin vastustaja. Onnistuessaan Fiona Fashion pystyy tässä pärjäämään.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Vapaalta radalta Fiona Fashion on turhan meneväinen, joten näin täydellä matkalla selkäreissu olisi parempi. Tilanteen mukaan kuski joutuu kuitenkin ajamaan.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Hyvin hokit alla menevä Fiona Fashion jatkaa samoilla varusteilla.

 

T4-1 / LÄHTÖ 5

Niko Jokela, Hyvältä viimeksi tuntunut Bwt Rock And Roll (1) menetti startin aikana kenkänsä, ja jouduimme keskeyttämään. Tuossa vaiheessa hevosella tuntui olevan vielä kaikki tallella. En tiedä menikö epäonneen voitto, mutta varmaankin hyvä sijoitus.

 

Mika Seittu, Ramona Win (2) on voltista parempi. Auton takaa tamma lähtee tosi kovaa, ja varmaan tuon takia viimeinen 50 m ovat olleet usein hieman työläitä. Samassa kunnossa jatkava Ramona Win oli viikolla otetuissa vedoissa normaalin meneväisenä.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvän avaajan ajotaktiikka on vielä auki. Hyvä selkä kelpaa eteen, mutta muussa tapauksessa keulasta saatetaan koettaa ajaa.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Ramona Winin niukat varusteet säilyvät samoina.  

 

T4-2/ LÄHTÖ 6

Lea Sinkkonen, Vincent Laxille (1) ei ole ollut tarjolla tässä lähellä sopivia sarjoja, mistä pikku tauko johtuu. Hevosessa itsessään ei ole ollut mitään vikaa, ja uskoisin kunnon olevan aika tavalla samalla tasolla kuin Kajaanissa syyskuun lopun mukavan esityksen aikoihin. Vincent Lax on ollut yleensä parempi, kun starttiväli on ollut lyhempi. Se saattaa tarvita jonkun startin alle ennen kuin paras vire tulee taas esiin.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Vincent Lax ei ole ollut kovin innokas menemään, kun se on joutunut juoksemaan kaukana kärjestä. Nyt lähtöpaikka on hevoselle hyvä.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Jo pitkään samoilla kilpailleen Vincent Laxin varusteita ei muuteta muuten kuin, että nyt hokit ovat alla. Niillä ruuna saattaa mennä jopa paremmin kuin kesäkengässä.

 

Antti Tupamäki, Kaarnalii (3) heitti viimeksi lopussa ihan pyyhkeen kehään. Väsymyksestä ei ollut kysymys, mutta ehkä sitä ei vain ehkä huvittanut huonolla kelillä mennä. Kaarnalii ei aina palvele kuskia, joten vaikka se on kunnossa, niin hankala arvioitava ori tähänkin kisaan on.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Kovaa lähtevälle Kaarnaliille haetaan selkäreissua.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Hannu Hietanen, Tampereella Elokuussa ajamassani startissa 75-sarjan voittanut Helun Kuva (5) on kaiken ollessa kohdillaan tullut hyvin perille asti. Sellaisena tamma olisi tässäkin pärjäävä hevonen. Helun Kuvan tämän hetken vireestä minulla ei ole tarkempaa tietoa.

 

Juha-Matti Paavola, Kesällä parhaitten suorittavalle Metkutukselle (8) viileämmät eivät ole yhtä mieleisiä. Pakkasessa tämä ei halua oikein mennä ollenkaan, joten niiden nyt tullessa, orin kilpaura lopetetaan. Tällä hetkellä olosuhteet eivät ole hevoselle varmaan vielä liian kylmät. Takamatka on pitkä takamatka, mutta pieni lähtö helpottaa tilannetta.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Taktiikkaa tuskin vaihdetaan, eli kun porukka saadaan kiinni, niin reissuun lähdetään.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

 

T4-3 / LÄHTÖ 7/ PD-1 / Troikka-1

Hannu Hietanen, Viime kaudella muutaman hyvänkin juoksun tehneen Bothnic Blitzin (3) ravi ei ole tänä vuonna sujunut. Oulussa alkuun tuli laukka. Kun yritin lähteä sitten ohittelemaan muita viimeisellä takasuoralla, niin hevonen laukkasi uudelleen.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Viime vuonna Bothnic Blitz lähti hyvin auton takaa, joten paikka on plussaa.

 

Jonna-Jasmiina Sarkkinen, Moonlight Diamond (5) oli välillä kipeänä, ja sen annettiin parantua taudista. Kolme viikkoa on päästy taas ajamaan, eikä tamman kuntoa voi viime treenien perusteella moittia.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Keulasta koetetaan ajaa, jos pääsy sinne onnistuu.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.

 

T4-4 / LÄHTÖ 7/ PD-2 / Troikka-2

Niko Jokela, Felippe Starille (2) olivat loput olleet edellisessä starteissa hieman vaikeita, joten en satsannut alkuun. Matkalla hevonen ei tuntunut kovin tuoreelta. Kun käänsin Felippe Starin kiriin, niin se tuli loppua yllättävänkin hyvin.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Viimekertaisen kaltainen juoksu saattaisi sopia Felippe Starrille hyvin.

 

Jonna-Jasmiina Sarkkinen, Ranch Penelopelta (4) tippui kenkä viimeisessä kaarteessa, mihin sen peli tuossa kisassa päättyi. Sopivalta lähtöpaikalta kunnossa olevalla tammalla pitäisi olla tässä pärjäämismahdollisuudet.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Eturivin paikka suosii hyvää avaajaa. Ranch Penelopella voi ajaa myös keulasta.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Viimeksi Ranch Penelopen korvat olivat täysin tukossa. Nyt korviin laitetaan vetopallot. Muuten samoilla jatketaan.  

 

Lea Sinkkonen, Grainfield Bennyllä (5) oli viimeksi ongelmia varusteiden kanssa, mikä oli varmaan yhtenä syynä vaisuun tasapaksuun esitykseen. Raviongelmien takia kesällä laitumella olleen ruunan askellus löytyi hieman yllättäen korttikurssilla kohdalleen.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Ravissa olleiden ongelmien takia Grainfield Bennylle oli aiemmin vaikea ajaa parijonossa. Kuopiossa selässä juokseminen ei tuottanut hevoselle ongelmia. Hieman tasavauhtiselle menijälle on aika sama, miltä paikalta sillä ajaa.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Pitkään samoilla varusteilla juosseen Grainfield Bennyn kamppeita ei ole tarvetta vaihtaa.

 

Mika Seittu, M.T. Justawinnerillä (7) ei voi oikein satsata alkuun, joten lähtöpaikka on sille turhan ulkona. Oulun voittojuoksua lukuun ottamatta tamma on kärsinyt pitkään motivaatio-ongelmista. Neljänteen sijaan olisin tässä kisassa tosi tyytyväinen.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Seiskalta ohjat joutuu alkuun pitämään aika tiukalla. M.T. Justawinner kirii selästä pätkän kovaa.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Samoilla jatketaan.  

 

Mika Seittu, Shaking Dude (8) tuli Kaustisen pitkällä matkalla aivan rehellisesti perille asti. Hyvässä kunnossa kilpaileva ruunalla on tässä sopivalla juoksulla voittosaumat.  

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Shaking Dude tarvitsee selkäreissun. Hyvän sellaisen saadessaan ruuna tulee lopun kovaa.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Shaking Dude juoksee edelleen samoilla vähillä varusteilla.

 

Tapani Salojensaari, Välillä itsenä väsyksiin toheltanut Taigo Blessed (10) on pysynyt taas rauhallisempana, ja esitykset parissa viimeisessä ovat olleet mukavia. Tamman henki kulkee pakkasella paremmin. Hyvässä vireessä oleva, Tampereella mainiosti menneen sisäratareissun perästä kovan tuloksen tehneellä Taigo Blessedillä pitäisi olla tässä juoksun onnistuessa pärjäämismahdollisuudet.

 

Ajotaktiikka/Juoksutoive: Hyvin avaava Taigo Blessed on suorittanut selkäjuoksulla paremmin.

 

Varuste- ja kengitysmuutokset: Hokeista ei ole Taigo Blessedille suhteellisesti ottaen ainakaan haittaa. Samoilla jatketaan.

 

T4-vihje

Monen yhteistekijän summana Ylivieskan perjantain ravien lähtöjen osanottajamäärät ovat pieniä. Vaikka ihan huippumenijöitäkään ei ole mukana, niin kohtuullisen tasoiset koitokset tarjoavat mielenkiintoista ja hyvää pelattavaa.

 

T4-1 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokas Niko Jokela kertoi, että Bwt Rock And Rollin (1) kenkä tippui Oulun startissa. Hokkikelillä tuo pakotti turvallisuussyistä, kuten aina yleensä, keskeyttämään kisan. Keulassa juossut ruuna oli hänen mukaan tuossa kohtaa täysissä voimissaan. Jokelan mielestä epäonnen mukana meni ainakin hyvä sijoitus, jos ei voittoa. Viimeksi kovassa ylisarjassa kilpailleen rahat osuvat tällä kertaa aika tavalla nappiin. Mieliasemiin, keulaan pääsyyn pitäisi olla mainiot mahdollisuudet. Sopivan tuntuisessa seurassa Bwt Rock And Roll on onnistuessaan muille todella vaikealta vaikuttava vastustaja.

 

Yllättäjäehdokasta Ainakaan ilman tietoa peliosuuksista en osaa ehdottaa tähän järkisyihin nojaavaa yllättäjäkandidaattia.

 

Arvuuttelua juoksutapahtumista Kuten monesti aiemmin, piti Bwt Rock And Roll (1) viikko sitten Oulussa sisäradalta muut ulkopuolellaan. Keulasta kokeiltaneen taas ajaa. Maalisuoran mittaisella kirillä kärjen takaa parhaitten menestyneellä Ramona Winillä (2) noustiin viimeksi hyökkäykseen jo 500 m ennen maalia, eikä veto kantanut pitkällä loppusuoralla aivan perille asti. Terävä avaaja saanee taas kaipaamansa reissun kärjen takana. Mika Seittu piti myös juoksua kärjessä mahdollisena, jos mieluista veturia ei ole tarjolla eteen. Mukavaan kuntoon noussut Super Classic (3) nousi Kaustisen pitkällä matkalla tasaisella kirillä toiseksi. Vain tavallisesti käynnistyvälle paljon startanneelle ruunalla tavoiteltaneen selkäreissua. Pitkästä aikaa hyvä lähtöpaikan saanut Last Finn (4) on viime näyttöjen perusteella tähän kisaan vaikea veikattava. Hyvin avaava Zell Memento (5) on yleensä tarvinnut juoksun sisäradalla kärjen takana. Ruuna vuotuinen kuntopiikki on tänä vuonna jäänyt vielä tulematta. Ylivieskassa tosi tarkan selkäreissun perästä ykköseksi kirinyt Bwt Mirage (6) ei ollut viimeksikään sen huonompi, mutta juoksusta tuli vain vaativampi. Sopivien kisatapahtumien perästä ruuna voisi kyetä osallistumaan loppusuoranotteluun. Viimeksi hyvin avanneen, mutta kaarteeseen mentäessä kärjen rinnalta laukkaan sortuneen Fade To Blackin (7) juoksusta tuli hieman liian vaativa. Nyt hevoselle saatetaan antaa nätti reissu, minkä avulla tauluaan jonkin verran parempi Fade To Jam voisi nousta vaikka mitalin tuntumaan. Westcoast Titanilla (8) taitaa olla jonkinlaisia motivaatio-ongelmia loppumatkalla. Juoksupaikka lähellä kärkeä on varmaan tarpeen, ja liukkaasti lähtevällä oriilla satsattaneen täältäkin alkuun.

 

A: 1            B: 2,3,6,7     C: 8,4,5

 

T4-2/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokkaat, Näin ennalta yksikään tämän kisan osanottaja ei erotu voittomahdollisuuksien puolesta niin selvästi, että ymmärtäisin ehdottaa ketään ainoaksi merkiksi lähtöön. Tarkempi käsitys peliosuuksistakaan tuskin auttaisi tässä asiassa. Varmaankin eniten luotetut Erehys (4) ja Metkutus (8) tulevat monilla ensimmäisenä mieleen. Kumpaakin pieni lähtö omalla tavallaan suosii. Molemmilla on kuitenkin akilleenkantapäänsä. Lyhyen kirinsä takia Erehys on aina hieman haavoittuvainen, ja Metkutuksen motivaatio viimeisten ohitusten kohdalla ei ole ollut näillä viileämmillä keleillä ihan kesäisellä tasolla.

 

Yllättäjäehdokas Tiistaina Jyväskylässä sisärataa pitkin pirteästi perille asti tullut Mikimani (2) voi monen suomenhevosen tapaan olla lyhyellä starttivälillä pirteämpi. Ruuna on urallaan voittanut kaksi kertaa koko matkan johdon jälkeen, viimeksi tämän vuoden elokuussa Kaustisella. Tässä Mikimanilla voisi olla mahdollisuudet edetä heti hallinta-asemiin.

 

 

Arvuuttelua juoksunkulusta. Vincent Lax (1) ei ole mikään erityisen innokas kiertelijä, joten lähtöpaikka on ruunalla mainio. Lea Sinkkonen piti kahden viikon starttiväliä hevoselle sopivimpana. Puolen toista kuukauden tauon vaikutus vireeseen on arvoitus. Syksyn starteissa selkäjuoksua saaneella, aika liukkaasti voltista liikkeelle pääsevällä Mikimanilla (2) saatetaan harkita tässä vetotöihin tekemistä. Kovaa avaava Kaarnalii (3) voi olla heti kärjen niskassa. Ajoittain hieman motivaatiovaikeuksia kärsivälle ajokilleen Antti Tupamäki kaavaili selkäreissua. Hyvän juoksun keulan tuntumassa tarvitsevalle, lyhyehkön hyvän kirin omaavan Erehyksen (4) ei tarvinne vähäisen osanottajan määrän ansiosta aloittaa loppuvetoaan liian varhain. Tällä hetkellä parasta kuntoaan haeskelleelle Helun Kuvalle (5) kiltti juoksu voi olla välttämätön. Omistaja-valmentajan tällä kertaa luotsaama, hieman ailahtelevasti suorittava Aparis (6) on tähän kohtaan hankala arvioitava. Edellisissään mukavasti mennyt Takenote (7) oli viimeksi johtavan rinnalta jo yllättävän ajoissa valmis. Tasaisen reissu toisella radalla voi olla tiedossa. Viisitoistavuotias, todellinen suomenhevos-ikoni Metkutus (8) ei ole ihan parhaimmillaan näin kylmemmillä keleillä, ja viime esitykset ovat olleet ehkä tuon takia vain tasaisia. Juha-Matti Paavola ei nähnyt syytä taktiikan muuttamiseen. Kun Metkutus saa kurottua 60 m takamatkan kiinni, niin heti reissuun lähdettänee. Tässä Metkutuksella on vähän ohitettavia, mikä kuskin mielestä hieman helpottaa tehtävää.

 

A: 8,4,2,1     B: 3,5         C: 7,6

 

T4-3 / LÄHTÖ 7/PD-1/Troikka-1 

Varmaehdokas, Jo pitempää hyviä esityksiä suoltanut Fast Hero (7) voitto viimeksi Oulussa tuli sopivasti menneiden juoksutapahtumien jälkeen. Tätä tiukemmissa seuroissa kilpaillut ruuna näyttäisi kohtaavan nyt hieman kevyemmät vastustajat. Hyvälle avaajalle käy monenlaiset reissut, ja ehjällä esityksellä ykköseen pitäisi olla oivat saumat. Näin ennalta Fast Hero tuntuu vähän jopa vähän liiankin selvältä vaihtoehdolta muuten vaikealta tuntuvan rivin ankkuriksi. Peliprosentit voivat nousta turhankin korkeiksi, kun ottaa huomioon hevosella yhä olemassa olevan laukkariskin.

 

Yllättäjäehdokas Bugsy Rich (10) tuntuisi olevan jonkin verran tauluaan paremmassa kunnossa, mutta ravilla meno on ollut orille hankalaa. Rauhallisena pysyessään Bugsy Rich voisi sopivan reissun perästä kyetä kirimään loppusuoraa aika mukavasti.

 

Arvuuttelua juoksutapahtumista Auton takaa epävarmalla Superbadillä (1) startti kannattanee ottaa hieman varman päälle. Juoksu sisällä kärjen tuntumassa onkin tammalle edullinen vaihtoehto. Vaatimattomalla esityksellä Kaustisella pitkältä tauolta aloittanut, kohtuullisti lähtevälle Cousin Canuckille (4) kakkonen on mitä parhain alkuasema. Raviongelmiensa takia vaikeasti ennustettavalla Bothnic Blitzillä (3) on ollut aina aiemmin lähtöpaikka ulkona. Ravin ollessa kohdillaan tamma pystynee avaamaan aika kovaa. Vetotöiden sopivuudesta ei ole tietoa, mutta reissu lähellä keulaa varmaa kävisi mainiosti. Tasaisesti joka kohtaa kisaa suorittavalle Damon Starille (4) nelosrata on siinä ja siinä, ettei se ole jo liian ulkona. Jonna-Jasmiina Sarkkisen mukaan pikku taudista toipunut Moonlight Diamond (5) tuntuisi treenien perusteella olevan hyvässä kunnossa. Tarkoilla reissuilla hyvin pärjännyt tamma voi olla alussa nopein. Juoksupaikka keulassa tai sen takana käy tammalle mainiosti. Hyvin lähtevälle, aika jaksavalle Fast Herolle (7) ovat käyneen vähän kaikenlaiset reissut, ja kuskilla on monta mahdollista taktiikkaa käytössään. Ennen taukoa laukkoihin sortunut Mama’s Hope (8) on osannut seurata siivekettä aika tiukasti. Hevonen on yleensä tarvinnut juoksun joko kärjessä tai sen välittömässä tuntumassa, ja starttiin satsaaminen tuntuisi sen puoleen järkevältä. Näin ulkoa siinä on kuitenkin vaaransa. Tasaisen E. V. Lilian (9) vaikuttaa saaneen itselleen sopivan lähtöpaikan. Bugsy Richillä (10) pyrittänee vain pääsemään ravilla liikkeelle. Reissu pitkin sisäratoja tuottanee orille parhaan lopputuloksen.

 

A: 7            B: 5,3             C: 10,8,1,9,4,2

 

T4-4 / LÄHTÖ 8 / PD-2 / Troikka-2 

Varmaehdokas: Mainiossa kunnossa kilpaileva Shaking Dude (8) tuntuisi kohtaavan nyt aika sopivan tuntuiset vastustajat. Jos kuski onnistuu löytämään hyvin käynnistyvälle ajokilleen sopivan paikan parijonosta, niin vahva lopuntulija voi pystyä nousemaan maalisuoralla voitto-otteluun mukaan.

 

Yllättäjäehdokas: Felippe Star (2) esitti viimeksi loppuun komean loppuvedon. Jos vire on säilynyt ennallaan, niin edulliselta kakkosradalta starttaavan ruuna voisi pystyä kirimään lopussa voittokamppailuun mukaan

 

Arvuuttelua juoksutapahtumista Aiemman perusteella sisärata auton takana ei ole Giant Leapille (1) paras lähtöpaikka kiihdyttää, mutta tarvitsemansa nätin reissun se tästä saanee. Viimeksi omaksi itsekseen hieman kankeasti käynnistynyt Felippe Star (2) voi olla hieman innokas keulapaikalta, joten selkä saatetaan joka tapauksessa tarvita eteen. Terhakkaan oloisesti siivekkeestä irtoavalle Vanilla Beyoncelle (3) kolmonen tuntuu mainiolta lähtöpaikalta. Vireen ollessa heti pikku paussilta kohdillaan tamma voisi nätillä reissulla keulasta tai sen takaa olla tässä jopa totohevosia. Viimeksi takarivin paikalta startannut Ranch Penelope (4) ajautui johtavan rinnalle. Veto loppui vasta maalisuoran puolivälissä, joten moittimaan hevosta ei paljon pysty. Sopivalta lähtöradalta tamma voisi edetä keulaan hallitsemaan juoksua. Selkäreissu parijonossa lähellä kärkeä voisi sekin tuottaa jonkin värisen palkinnon. Kun Grainfield Bennyllä (5) on ollut kaikki kohdillaan, on sillä voinut ajaa tällaisessa tehtävässä suhteellisen rohkeastikin. Esitys Kuopiossa pikku tauolta oli vaatimaton, mutta siihen Lea Sinkkosen mukaan varusteongelmilla oli ainakin jonkinlainen osuus. Viimeisissään loistamatta suorittanut Benon Safiro (6) on tavallinen lähtijä, jolle kuutosrata vaikuttaa epäedulliselta alkuasemalta. Vaikka M.T. Justawinner (7) on nopea startista, niin nättiä juoksua kaipaavan ruunan pärjäämiseen seiskalta tarvitaan onneakin. Hyvin käynnistyvällä Shaking Dudelle (8) satsattaneen jonkin verran starttiin. Keulasta ja sen välittömästä läheisyydestä kärkipäänsijoituksia napsinut Vilma Golden Boylle (9) lähtörata tuntuu mitä soveliaimmalta, kun ottaa vielä huomioon, että hevonen palaa kilpa-areenoille yli puolen vuoden tauolta. Jos tasaisen kivasti viime starteissaan suorittaneen Taigo Blessedin (10) juoksu takarivin lähtöpaikalta sujuu onnellisissa merkeissä, voi ruuna kyetä kirimään lopussa kärkikamppailuun.

 

A: 3,7           B: 9,1,2          C: 6,11,4,10,5              D: 12,8

T4-systeemit

A: 1 (2,3)            8,4,2,1,3,5 (7,6)           7,5,3,10 (10,8)           8,4,10,2,5 (7,3)     = 124 riviä

B: 1,2,3,6,7 (8,4)            8,4,2,1,3,5 (7,6)      7 (5,3)                   8,4,10,2,5 (7,3)     = 124 riviä

 

Muut lähdöt

 

  1. Donna Beyonce 3.Diamond Lord – 7.Goncourt Daipert – 1.Isac Star 2.Winner Vali (6.Hashtag Winner)
  2. Asfalttisoturi – 3.Jylhäväre – 1.Hissun Arita – 7.Vipella – 4.Tähti-Kulkuri –2.Tuliopaali
  3. Lumi-Oliver – 4.Tarmo Ite – 8.Tilun Taru– 7.Härmän Suvituuli – 9.Satiinin Sato – 2.Sypressi (3.Taisoni – 1.Majatalon Tähti)
  4. Fiona Fashion – 1.Capo Birdland – 7.Kamikaze Tooma – 3.Lucas Gran (4.Rose’s Nella – 5.Greytail Eric)

                     

 

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

 

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen