Pelit ja vihjeet

Maanantain 11.6. vihjeet1106

Ylivieska_käsiohjelma 11.6.web

 

Valmentaja-/ohjastajakommentteja

 

LÄHTÖ 1

Mauri Jaara, Leikillä (2) kehittyvä on hevonen, joka ajamieni hiittien perusteella mennyt koko ajan eteenpäin.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ei mitään erikoista toivetta vielä tässä vaiheessa uraa.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

LÄHTÖ 2

Mauri Jaara, Asiallisessa kunnossa oleva Hide Snow White (5) teki Oulussa hyvän esityksen, ja antoi voittaneelle suosikille kovan vastuksen.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti lähtevälle Hide Snow Whitelle käy viime kerran perusteella keulajuoksu mainiosti.

 

Petri Klemola, Smart Leaderille (6) tuli viime kaudella laukkoja, niiden takana olleet ahtaat jännekanavat operoitiin lokakuussa. Tammikuun alussa hevosta alettiin treenaamaan. Hiittejä ei ehditty ajaa kuin pari ennen kuin virustauti iski tähänkin.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Smart Leader ei ehdi tässä nopeimpien kiihdyttäjien mukaan.  Katsotaan sitten lopussa onko värkeissä varaa parantaa.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan

 

LÄHTÖ 3

Miika Tenhunen, N.P. Liitotähti (1) on kehityskelpoinen yksilö, joka on hieman parantanut joka starttiin. Toukokuun alun kisaan tälle vaihdettiin hokeista kesäkenkään, eikä se osannut niillä heti juosta. Nyt se on tottunut tähänkin balanssiin. Aika ravivarmanoloisen tamman laukkaa ainakaan auton takaa en osaa pelätä.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tälle tuntuu käyvän vähän kaikenlaiset reissut.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

T5-1 / LÄHTÖ 4

Kari Lehtonen, Olen sekä ajanut että hiittaillut Joy Le Taxia (3), ja se ollut hyvä treeneissä. Reippaampaakin on menty. Perjantain viimeistelyissään mainiosti suorittanut Joy Le Taxi voi olla kuitenkin tauolta vielä sen verran tukkoinen, että ihan voittoon asti voi olla vaikea yltää.  

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Joe Le Taxi lähtee hyvin. Ainakin alussa voidaan kokeilla ajaa jonkun matkaa keulasta.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Matti Kangas, Pari kuukautta tallissa ollut Little Kicks (7) kävi keskiviikon harjoitusraveissa hiitillä. Keulasta 16-vauhtia viimeisen 500 m tullut tamma jätti muut loppusuoralla selvästi taakseen. Parempaan päin mennyt hevonen on saanut lisää massaa ja muuttunut rennommaksi. Sopivalta lähtöpaikalta kolmen sakkiin voisi olla mahdollisuuksia.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa voltista lähtevä Little Kicks tuntuu viihtyvän mainiosti keulapaikalla.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla varusteilla kuin ennenkin, eli ilman sekkiä ja avovehkeillä.

 

Petri Klemola, kyvykäs Shadow Leaderillä (8) erehdyttiin ajamaan viime vuonna takamatkoilta. mikä ei ollut hyvä ratkaisu sisäänpäin painavan hevosen kanssa. Härmässä sama ongelma oli edelleen nähtävissä. Tallissamme jyllänneen virustaudin jäljiltä ongelmainen, mutta kyvykäs Shadow Leader tuntuu hevosistamme eniten valmiilta kilpailemaan.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisältä ajetaan, ja lopussa sitten kokeillaan.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Shadow Leaderille yritetään koko ajan löytää oikeita varusteita. Kuolaimet ovat jääneet tällä kiinni hampaisiin, ja hevonen ollut tuon takia vaikeasti hallittavissa. Tämä kisa kokeillaan ajaa erilaisella kuolaimella.

 

Victor Björkroth, Pink Floydilla (10) oli syksyn Ylivieskan startin aikoihin jalassa rupitautia, ja tuon takia se oli tuossa kisassa voitosta huolimatta vähän nahkea. Hevonen parani taudista. Kaustisen jälkeen orille tuli pieni hankosidevamma, ja se sai tammikuun kovien pakkasten aikoihin seisoa. Tuo teki sille hyvää, ja ori meni ulospäin hienonnäköiseksi. Hyvin ravaavalla laiskalla treenarilla ei ole ajettu harjoituksissa kovaa, joten se parantanee starttien myötä. Päällään elävälle hevoselle koetetaan sitten lopussa, jos varaa tuntuu olevan.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Tilanteen mukaan ajetaan. Jos matkavauhti menee turhan hiljaiseksi, niin eteenpäinkin voi ajaa, kun Pink Floydille käy myös paikka johtavan rinnalla.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Avovehkeillä ja normaalikärryillä saatetaan aloittaa. Kenkien poisottamisesta olisi tälle hyötyä, mutta sitä ei aleta vielä tekemään.

 

Rurik Kjötar, Livarot (15) on treenannut ihan normaalisti ja kaikki hevosella pitäisi olla ihan kohdillaan. Livarot pystyy tekemään omaa juoksua, joten pärjääminen on näistäkin alkuasemista mahdollista. Takamatka on kuitenkin aina takamatka, ja menestyminen edellyttää juoksun onnistumista.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Asiallisesti matkaan pääsevä Livarot kykenee tekemään loppuun kohtuullisen pitkä kirin.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Todennäköisesti Livarot kilpailee taas ilman etukenkiä ja muutenkin samoilla varusteilla.

 

T5-2 / LÄHTÖ 5

Markku Hietanen, Ryntäämällä Kaustisella auton takaa lähteneen Temetriuksen (2) kunto on tuon kisan perusteella kohdillaan. Ravia mennessään ruuna voi riittää tässä pitkälle.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Juoksun suhteen ei ole muita toiveita, kuin pääsisimme ravia matkaan. Auton lähestyminen pitää tehdä eritavalla kuin viimeksi. Kisassa Temetriuksen kärsii kääntää haluamassaan kohdassa oikeasta ohjasta.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Viime kerran varusteilla ruuna tuntui oli hyvin hallinnassa.

 

Niko Jokela, Raama (3) otti Seinäjoella turhan laukan ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta. Sen jälkeen esitys oli ihan hyvä, vaikka tapansa mukaan hevonen oli toisten takana juostessaan taas hieman nihkeä. Valmentaja aikoi antaa tässä välissä ruunalle hieman enemmän liikettä. Lyhyestä starttivälistä saattaisi olla tälle hyötyä. Pärjäämään Raaman kanssa tähän kisaan lähdetään.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Raama olisi selvästi paras keulasta, mutta tuolle paikalle sen lähtönopeudella on usein vaikea päästä. Paikka johtavan rinnallakin on sopivampi kuin selkäreissu.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Panu Ahonen, Ilman etukenkiä Kaustisella kilpaillut ja ok-suorittanut Sarinan Sisu (6) tuntuu ihan näppärän oloiselta hevoselta. Tuossa kisassa vielä hieman tasaisesti mennyt ori voisi saada starttien myötä pikkuisen lisää herkkyyttä. Jos Sarinan Sisulle osuisi oikein hyvä päivä, niin totosijallekin voisi olla mahdollisuuksia.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sarina Sisu lähti Kaustisella hyvin matkaan. Toivotaan, ettemme jää tuon startin tapaan taas johtavan rinnalle.

 

T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Marko Pellinen, Love Town (4) teki Bodenissa johtavan rinnalta 13-alkuisen tuloksen, joten vaikka sijoitus ei ollut parempi, niin hankala hevosta on lähteä tuostakaan esityksestä moittimaan. Valmentajan mukaan hevonen on ollut hyvä treeneissä, joten se varmaan meni kovan startin ansiosta vielä eteenpäin. Kun ennalta pahimmat vastustajat on arvottu huonommille lähtöradoille, niin ihan luottavaisina kisaan lähdetään.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mainiolta lähtöradalta keulareissu saattaisi olla tiedossa. Hulluttelemaan ei kuitenkaan aleta, kun Love Townille tuntuu ainakin normaalivauhtisessa kisassa käyvän vähän kaikki juoksupaikat.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan. Kavioita edelleen säästellään, ja alle tulee kevyet alumiinikengät.

 

Timo Niemelä, Nyt eturivistä autolähdössä matkaan pääsevä vähän turhankin kovissa tehtävissä kilpaillut Going Ville (5) on kerrankin oikeasti hyvin sarjassa sisällä. Odotan rehtiä kilpailijaa tässä ainakin totosijalle, ja Going Villen kapasiteetti voisi  riittää vaikka voittoon asti.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nätti reissu olisi tietenkin mukava saada. Going Villelle käy tarvittaessa vähän kaikenlaiset juoksut, ja johtavan rinnaltakin tällä voi ajaa.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Todennäköisesti samoilla jatketaan.

 

Petri Klemola, Quiet Leader (8) oli vielä Kajaanissa hieman tasapaksu, mutta tauko huomioiden ruuna teki kuitenkin ihan asiallisen esityksen.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vaikka lähtöpaikka on ulkona, niin nyt ei alettane pakittamaan hännille, vaan heti alussa yritetään ajaa kovempaa.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Jenkkikärryt laitetaan taakse. Muuten samoilla jatketaan.

 

T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Kari Viljakainen, Naputuksella (1) on kovat vastassa, eikä sen vauhdit tässä riitä ihan kärkeen. Tampereella tamma teki pitkällä matkalla johtavan rinnalta vahvan esityksen eikä ollut tuosta juoksusta moksiskaan. Maaliin asti aina tulevan hevosen kannalta saisi olla matkaa nytkin ainakin kierros enemmän. Naputuksella oli välillä ongelmia eikä se ole vielä ihan samassa vireessä kuin talven hyvien esitysten aikoihin.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Naputus ei pysy alussa nopeimpien matkassa, Innokkuuden takia tälle voi tulla laukka alkuun, Toivotaan, että Naputus menisi ravia, ja että matkavauhti olisi tasaisen reipasta.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan, ja todennäköisesti kengät pysyvät alla.

 

Hannu Hietanen, Hyvän juoksun Tampereella tehnyt Loikkaus (2) ottelee samanlaisena ollessaan tässäkin mainiolta lähtöpaikalta totosijoista.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti lähtevälle Loikkaukselle näyttäisi tulevan tästä suojajuoksu, joka käy hyvin.

 

Markku Hietanen, Tulollaan olevaa Akaasiaa (4) on parissa viime kisassa opetettu juoksemaan toisten takana. Se on hieman ihmetellyt, kun ei ole saanut mennä eteenpäin. Tähän starttiin on odotuksia.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa lähtevä Akaasia vienee omista haluista keulaan ja hoitelee hommat.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Petri Laine, Pörnä-Tyttö (6) joutui Vermon kovassa alkuvauhdissa kiertämään vähän turhan pitkään kolmatta ennen kuin pääsi keulaan. Tuo tuntui sitten lopussa. Tamman esitykseen olin kuitenkin tyytyväinen. Kisan voittajalle se ei olisi pärjännyt varmaan millään juoksulla, mutta paremmalla reissulla toiseen sijaan olisi voinut olla saumoja. Lyhyt starttiväli voi olla tälle paremmin etua kuin haittaa. Kovia tässä on taas vastassa, mutta hyvin menneellä juoksulla Pörnä-Tytölläkin voisi olla mahdollisuudet pärjätä.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisäpuolella on tässä yksi niin kova avaaja, ettei keulaan ole mahdollisuuksia päästä. Pörnä-Tytölle käy myös selkäreissu.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Mauri Jaara, Viime kauden tapaan taas starttien myötä koko ajan eteenpäin menevällä Vilma Lyydialla (12) on tässä vastassa ihan oikeita hevosia.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Ravilla matkaan pääsemisen kannalta tällainen lähtöpaikka on Vilma Lyydialle parempi. Toivotaan, että kisassa pidetään reipasta tempoa yllä.

 

T5-5 / LÄHTÖ 8

Jorma Hannus, Viimekertainen kova matkavauhti kylmällä ilmalla oli tauolta palaavalle Bluehouse’s Powerille (2) liikaa, eikä se saanut kunnon kontaktia juoksuun. Startti alla hevosen uskoisi parantavan. Aika ailahteleva Bluehouse’s Power on ollut usein vaikea ennakoitava.

 

Kari Lehtonen, Tauolta palannut Johnny English (4) oli Härmässä lämmitykseen hyvänoloinen. Tämä on tarkka kengityksen suhteen. Kisassa kenkä irtosi, ja ravi hajosi loppukaarteessa.  Ylivieskan tiukat kurvit saattavat hieman haitata ruunaa. Pikku paussilta tulevan taas mainiosti treeneissä menneen Johnny Englishin pitäisi olla tällaiseen tehtävään pärjääjä hevonen.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Reippaasti matkaan yritetään lähteä. Johnny English on mennyt hyvin keulasta, joten jos sinne päästään, niin sieltä saatetaan kokeilla ajaa. Hevoselle käy myös muut juoksupaikat.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Hannu Hietanen, Kat’s Commander (5) oli viimeksi Tampereella saman tuntuinen kuin aiemmin, mutta alkuvauhti meni vain ruunan kannalta turhan kovaksi.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Selkäjuoksu ja tasainen vauhdinjako sopisivat Cat’s Commanderille parhaitten.

 

Taija Mäki-Mustapää, Edellisissään oikein hyvin suorittaneen Kat’s Commanderin (5) avaus kovassa alkuvauhdissa meni turhan pitkäksi. Kun kaverit lopettelivat kymppiä, niin tuo oli ruunalle liikaa. Kat’s Commander on ollut treeneissä hieman rauhallisempi eikä se ole ollut ihan niin menollaan kuin mitä se on tavallisestii ollut.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Cat’s Commander on ollut parempi selästä.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Viimeksi Cat’s Commander juoksi kengät jalassa. Jos olosuhteet sallivat, niin etukengät otetaan pois. Muuten samoilla jatketaan.

 

Panu Ahonen, Vaikka Hillbilly Willy (6) tuntui alle ajossa ihan hyvätuntuiselta, niin en kuitenkaan osannut odottaa siltä startissa noin kovaa suoritusta. Ruuna voitti hurjan matkavauhdin jälkeen omaa hyvyyttään. Hillbilly Willy tuli omista haluistaan maalin asti, eikä minun tarvinnut lopussa aukaista edes korvia. Hieman vaikea sanoa painaako tuo edellisen päivän kova juoksu hevosen kintereissä tässä kisassa.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Eilen ruuna lähti terävästi matkaan.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Eilen ilman kenkiä kilpaillut Hillbilly Willy juossee tänään kengät jalassa.

 

Panu Ahonen, Härmän lämmitykseen Ettan (7) oli ulospäin hyvännäköinen, mutta starttisuorituksen perusteella hevosen vire on yhä hieman hakusessa.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Pienen numeron tarvitsevalle Ettanille tällainen lähtöpaikka on hankala.

 

Tiina Koskinen, Indiana Poliss (12) on ollut koko ajan hyvä. Auton takana ruunalla on ollut tosi huonoa tuuria lähtöpaikkojen kanssa. Volttilähdöt ovat osoittautuneet sille hankaliksi ja laukkoja on tullut. Hevonen jatkaa treenein perusteella samassa mallissa, mutta paikan takia lähinnä sijoittumaan tähän kisaan lähdetään.  on

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Indiana Poliss on tosi nopea lähtijä, joten tällainen lähtöpaikka on iso miinus. Loppusuora on pitkä, ja jos vahvaan kiriin kykenevä ruuna on jonkinlaisissa asemissa, niin se voisi kerjetä vielä jonkinlaiseen sijoitukseen.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Indiana Poliss kilpaili viimeksi ilman etukenkiä, mikä on sille etu. Ylivieskan radan pinta on joskus aika karkea, joten tällaiselta lähtöpaikalta voi olla järkevämpää ajaa kengät alla.

 

Troikka-2 /LÄHTÖ 9

Victor Björkroth, Kokkolan Paikallisraveissa ja viikko sen jälkeen ajetuissa harjoitusraveissa ok-esityksillä voittanut Amanda Rose (1) on sarjoihinsa hyvä hevonen. Viime mainituissa lönköteltiin ensimmäinen tuhat vain 24-kyytiä. Toisen kierroksen noin 15-vauhtia tullut Amanda Rose nousi lopussa niukasti mutta varmasti ykköseksi. Nordic Cupiin tähtäävällä tammalla on tarkoituksellisesti kilpailu harvakseltaan.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Kovaa lähtevä Amanda Rose voisi saada tässä keulat. Myös se selästä voi ajaa, eikä juoksupaikalla muutenkaan ole tälle isoa merkitystä.

 

Kari Lehtonen, Amour Birchbay (7) on hieman sisäänpäin vino, ja varmaan tuon takia se on tehnyt ainakin minun ajamissani starteissa parhaat esitykset keulasta ja sisäradalta. Tällainen lähtöpaikka on sille hieman hankala. Hevonen ei ole tällaiseen porukkaan ollenkaan huono. Viime suoritusten perusteella Amour Birchbay ei ole välttämättä ihan parhaimmillaan, joten vaikka kolmen sakkiin saattaisi olla saumoja, niin voitto voi olla liikaa vaadittua.   

 

Ajotaktiikka / juoksutoive:  Jonkin matkaa eteenpäin startista on kokeiltava ajaa.

 

Kengitys- ja varustemuutokset:  Normivehkeillä jatketaan.

 

Niko Jokela, Ewerth (11) Paikka hankaloittaa hyvän lähtijän pärjäämistä.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Lyhyellä kirillä yritetään.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatkettaneen.

 

LÄHTÖ 10

Hannu Hietanen, Voltista lähteminen on Vianolle (2) yhä aika tavalla hepreaa. Alussa on ollut vaara, että hevonen menee peitsille. Tuon takia alle on pitänyt lisätä painoa, mikä on sitten näkynyt lopun vauhdeissa. Parempaan suuntaan menneelle Vianolle pitemmästä matkasta ei ole haittaa, kun se jaksaa mennä.  

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Peitsivaaran takia matkaan täytyy yrittää lähteä nätisti. Kun Viano menee ravia, niin sille käy vähän kaikki juoksupaikat.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Samoilla jatketaan.

 

Niko Jokela, Yhä starteissaan pikkuisen käsijarru päällä menneellä Almuksella (9) olisi kykyjä parempaankin. Viime esitysten perusteella menestystä on vaikea alkaa ennustamaan.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Vähän yksitahtiselle menijälle tasaisen reipas matkavauhti olisi sopivinta.

 

Troikka-3 /LÄHTÖ 11

Timo Väisänen, Vieremän perjantain paikallisraveissa juoksusta Fade To Black (3) sai kuten oli tarkoituskin, sopivan hiitin tätä kisaa ajatellen. Alussa keulat ottanut ruuna matkasi kolmas sisällä. Kierros ennen maalia hevonen laukkasi, kun se säikähti radalle kaatunutta tolppaa. Jäimme hypyssä tuollaiset 20 m. Pääsimme tulemaan lopun sisärataa pitkin. Vielä maalisuoran alussa kärjestä kaukana kärjestä ollut Fade To Black ehti maalikamerassa ensimmäiseksi. Se ei ollut juoksusta millänsäkään ja palautui hyvin. Koko ajan petranneesta vielä starteissa puolikaasulla menevästä Fade To Blackista voi ajan mittaan kehittyä mainio kilpahevonen. Sopivalta paikalta matkaan pääsevällä Fade To Blackilla pitäisi olla tässä juoksun onnistuessa mahdollisuudet pärjätä.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Mukavasti Vieremän autolähdössä matkaan päässyt Fade To Black tekee kisassa omaa suoritustaan. Juoksunkululla tai juoksupaikalla ei tunnu olevan tälle isoa merkitystä. Ruunalla pystyy ajamaan varmaan myös johtavan rinnalta.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Ravivarmalle Fade To Blackille tuntuu sopivan monenlaiset balanssit. Kuopiossa ajettiin kokeilun vuoksi ilman kenkiä. Viimeksi mentiin alumiinikengät alla, ja tuolla samaa kengitystä on tarkoitus tässäkin käyttää.

 

Niko Jokela, Mountain Awesome (5) teki Oulussa sisärataa pitkin asiallisen esityksen ja ylsi maksimitulokseen.  Ruuna saattaisi hieman parantaa, kun kyseessä on kolmas startti tauon jälkeen. Juoksun onnistuessa jonkinlainen pärjääminen ei ole ihan mahdotonta.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Sisäratareissu tuntuisi sopivan tälle parhaitten.

 

Emilia Hirvi, Haley Webillä (8) murtui marraskuun Kasvattajakruunu kisassa polvi. Talvi on päästy treenaamaan hyvin, ja huhtikuun alussa aloitettiin ratahiitit. Hevonen tuntuisi olevan mukavalla mallilla. Vauhdikkaalla tammalla on kapasiteettia, joten jatkoon odotuksia. Pitkän tauon takia onnistuminen on pieni arvoitus. Haley Webillä käytiin harjoitusraveissa. Siellä kilpailuhenkinen tamma oli aika kovissa paineissa. Toivotaan, että homma pysyy nyt kasassa. Tähtäin on syksyn lähdöissä. Tässä on tärkeintä, että Haley Web tekee ehjän hyvän juoksun ja tulee maaliin asti.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive: Nätti juoksu yritetään saada.

 

Kengitys- ja varustemuutokset: Normivarusteilla aloitetaan. Avovehkeet ovat käytössä, jotta Haley Web pysyisi mahdollisimman rauhallisena.

 

Niko Jokela, Kathy Heel (11) laukkasi Härmässä ekakurviin, kun jouduin ottamaan sitä ahtaassa paikassa kiinni. Kokkolassa Kathy Heel teki ihan mukavan esityksen, ja tuon perusteella sillä voisi olla tällaisessa lähdössä pikku yllätyssaumat.

 

Ajotaktiikka / juoksutoive:  Kathy Heel on aika meneväinen, joten tasaisen reipas matkavauhti olisi sille sopivinta.

 

T5-vihje

 

Illan T5-pelin ennalta parhailta tuntuvat ankkuriehdokkaat löytyvät kylmäverilähdöistä.

 

T5-1 / LÄHTÖ 4

Varmaehdokas Hyvin onnistuneen juoksun perästä Kaustisella mainiolla ajalla voittaneen Livarotin (15) ykkönen edellyttää näistä alkuasemista jonkun verran tuureja juoksun suhteen, mutta sellaisessa tapauksessa toinen peräkkäinen tolppa on mahdollinen.

 

Yllättäjäehdokkaat Mainiolta paikalta matkaan pääsevä Joe Le Taxi (3) on olemassa tällaiseen tehtävään aivan asiallinen peli. Liukkaana avaajana se voi päästä keulaan, josta hyvin treenannut ruuna saattaa vetää kisaa pitkäänkin. Parhaimmillaan voltista terävästi käynnistyvä Little Kicks (7) pääsee lähtemään yksin juoksulangalta. Startin osuessa kohdalleen, voi tamma pystyä etenemään mieliasemiinsa keulaan. Matti Kankaan mukaan Little Kicks teki keskiviikon harjoitusraveissa hyvän esityksen, joten koko matkan johtokaan ei ole välttämättä ihan mahdottomuus.

 

Arvoitus Shadow Leaderin (8) kaarrejuoksu vaikeudet taukokisassa Härmässä. Toki radan tiukoilla kurveilla saattoi oma osuutensa asiaan. Hevosen varusteita vaihdetaan, jolla koetetaan saada hevosta paremmin ohjattavaksi ja kaarteissa suoremmaksi. Jos muutoksista on apua Shadow Leaderille, niin saattaa pystyä hyvään esitykseen.

 

Juoksunkulku arvaus Joi Le Taxi (3) ja Little Kicks (7) ovat nopeita startista, ja jompikumpi niistä juossee alussa keulassa. Myös Vic Afeidas (1) on joskus päässyt voltista liukkaasti liikkeelle. Kaustisella Livarotin (15) juoksu takamatkalta onnistui nappiin, kun hyvin avannut pääsi etenemään heti kolmanteen sisälle. Takamatkan juoksulangan paikalta juoksun onnistuminen tällaisessa isossa lähdössä on aina hieman arvailujen varassa. Hyvä starttari voi tuureilla saada juoksupaikan läheltä kärkeä. Päinvastaisessa tapauksessa hevonen voi jäädä liian pitkäksi aikaa kiertämään kolmannelle radalle, kun aukkoja ei parijonosta löydy. Kaarreongelmia viime kaudella kärsineelle Shadow Leaderille (8) lähtöpaikka on Petri Klemolan mielestä sopiva, ja sisärataa pitkin on ainakin alkumatka tarkoitus ajaa. Tuon enempää en uskalla alkaa tähän kohtaan juoksunkulkua lähteä arvailemaan.

 

A: 8,15,3,7       B: 16,14,10,9                     C: 12,1,2,11,4,5,13

T5-2 / LÄHTÖ 5

Varmaehdokkaat Raama (3) sortui Seinäjoella ensimmäisellä takasuoralla kolmannelta radalta turhalta näyttäneelle laukalle. Kuten Kaustisella nähtiin ruuna on epävarma starttiin, eikä alkuun ei voi oikein satsata. Ehjällä juoksulla kovassa iskussa olevan Raaman voittomahdollisuudet edulliselta lähtöradalta ovat mainiot, kun moni pahimmista vastustajista on saanut ikävät alkuasemat.

 

Yllättäjäehdokkaat Temetrius (2) oli tuntunut Markku Hietasen käteen Kaustisella niin mainiolta, että jos ruuna selviää laukatta matkaan, ei pärjääminen häntä yllättäisi. Ravilla terävästi avaava Viimaliina (4) saanee neloselta kivan sisäratareissun, jonka perästä ainakin mitaleille voisi olla saumoja.

 

Arvoitus Kahden peräkkäisen voiton jälkeen Tirehtöörin (11) vire pari vaisumman esityksen perästä on jonkinlainen kysymysmerkki.

 

Juoksunkulku arvaus Vimmaliina (4) ja Tokkeri (5) seuraavat autoa hyvin. Varmasti auton takaa avannut Tokkeri saattaisi edetä keulaan ja vetää porukkaa ainakin jonkin aikaa. Jos Raama (3) selviää ravilla matkaan, niin Niko Jokela suunnannee mahdollisuuksien mukaan ajokillaan heti eteenpäin, kun se on hänen mukaansa parempi vapaalta. Jos johtoon pääsy onnistuu, voivat ohitusyritykset olla tuhoon tuomittuja. Puolihyvin käynnistyvällä Sarinan Sisun (6) kohtalona voi olla jäädä vetämään toisen radan jonoa. Toki se voi saada selän Rojaalista (7), jolla ajettaneen startista eteenpäin. Kankeasti käynnistyvä Tuurin Toive (8) voi jäädä aiemman perusteella aika pitkäksikin aika kolmannelle roikkumaan. Terävästi avaavalle Aavan Superille (12) tällainen lähtöpaikka on selvä miinus. Markku Hietanen yrittää taiteilla Temetriuksen (2) ravilla matkaan. Sen onnistuessa hän kääntänee ajokkinsa mahdollisesti jo ajoissa reissuun.

 

A: 3     B: 7,8,11,12,4,2      C: 6,10,9,1

 

T5-3/ LÄHTÖ 6/PD-1

Varmaehdokas  Ylivauhtiseen juoksuun on vaara, mistä suljetulta paikalta matkaan lähtevä Willy Wingston (9) saattaa pystyä lopussa hyödyntämään tuon seikan.

 

Yllättäjäehdokas Tasaisen hyvin starteissaan suorittanut Going Ville (5) on rehti lopun tulija, joka saattaa kyetä osallistumaan tässäkin voittokamppailuun.

 

Juoksunkulku arvaus Eturivi on täynnänsä kovia starttareita, ja lähtökiihdytyksellä on vaara mennä hieman turhankin kovaksi. Jailhouse House (1) pystynee pitämään alussa muut ulkopuolellaan. Tauolta palaajalla ei välttämättä haluta ajaa keulasta, kun hyviä vetureita on tarjolla eteen. Vaikka Classical Winner (2) on nopea alussa, niin kärkeen tai edes sisäradalle sen voi olla tässä vaikea päästä. Lovetown (4) on yksi mahdollinen porukan vetäjä. Marko Pellinen totesi, että vaikka keulaan pääsy onnistuisi, niin hän ei pidä väkisin asemista kiinni, jos alkuvauhti tuntuu menevän liian railakkaaksi, kun ruunalle käy mainiosti myös selkäjuoksu. Lupaavalla esityksellä tauolta aloittanut Tut A P (7) on sen verran hyvä avaaja, että sillä ei kannata alkaa alussa pakittelemaan, vaan jopa johtoon saatetaan yrittää päästä. Kajaanissa tasaisen suorituksen tauolta tehneellä Quiet Leaderillä (8) ajetaan Petri Klemolan myös startista eteenpäin. Piikkiin pääsy on mahdollista, mutta myös jääminen toiselle ilman vetoapua. Takarivistä kahden nopean lähtijän takaa matkaan pääsevä Willy Wingstonin (9) voi saada ihan mukavankin paikan parijonosta. Mahdollinen ylivauhti voisi lisätä ruuna voittomahdollisuuksia.

 

A: 9,8,4   B: 5,7,1            C: 10,2,3            D: 6,11

 

T5-4 / LÄHTÖ 7/PD-2, Troikka-1

Varmaehdokas Hienon kisan ykkössuosikiksi nousee parhaan lähtöpaikkansa ansiosta Akaasia (4). Edellisissään takana matkanneella tammalla on nyt saumat päästä mieliasemiinsa keulaan. Myös muut juoksupaikat käyvät, mistä todisteena tämän vastaavan kisan ykkönen johtavan takaa viime vuonna.

 

Yllättäjäehdokkaat Hyvää työtä koko ajan tekevät Loikkaus (2), Niemen Cecilia (11) ja Vilma Lyydia (12) saattavat pystyä oikeana päivänään ja sopivan juoksunkulun perästä kamppailla mitalisijoista.

 

Juoksunkulku arvaus Vaikka myös sisä- ja ulkopuolelta lähdetään liukkaasti, kovaa avaava Akaasia (4) pystynee etenemään alussa johtoon. Vermossa hurjan reissun kunnialla kestänyt Pörnä-Tyttö (6) voi halutessaan pystyä haastamaan edellä mainitun keulakamppailussa, jolloin alkuvauhti saattaisi mennä aika hurjaksi. Petri Laineen mukaan tammalle ei välttämättä haluta toista kertaa peräkkäin yhtä vaativaa reissua. Toisaalta välttääkseen paikkaa johtavan rinnalla kuski saattaa pitää kuitenkin parempana ajaa räväkällä avaajalla eteenpäin. Pörnä-Tytön ajotaktiikka, joka voi ratkaista kisassa paljon, on ennalta jonkinlainen arvoitus. Hyvin autoa seuraava Loikkaus (2) saanee hyvän reissun kärjen takana sisäradalla, josta se ei ole tässä kenellekään ihan vaaraton vastustaja. Asiallisesti käynnistyvällä Virin Camillalla (5) voi olla vaara jäädä toiselle ilman vetoapua. Naputus (1) on epävarma auton takaa, Alku on otettava aika tavalla varman päälle, joten sisäradan paikasta on tamma jäänee alussa aika tavalla taustalle.

 

A: 4         B: 6,2,5,11,12,9       C: 1,10,3,7

T5-5 / LÄHTÖ 8

Varmaehdokas & Arvoitus Eilen Oulussa hienolla esityksellä lopussa varmaan yllätysvoittoon kirinyt Hillbilly Willy (6) voi tässäkin vastaavana vaikea voitettava. Se on suorittanut ennenkin hyvin yhden päivän starttivälillä, mutta eilisen kovan juoksun vaikutus esitykseen on silti ennalta jonkinlainen arvoitus.

 

Yllättäjäehdokas 76-lähdöissä asiallisesti suorittanut Global Treasure (9) voi takarivin paikasta huolimatta saada hyökkäysasemat, kun edestä avataan reippaasti..

 

Juoksunkulku Johnny Englishin (4) sisäpuolella lähtevillä asiallisesti autoa seuraaville Lucky Tempestille (1) ja Kleine  Marialle (3) haettaneen selkäreissua, joten rivakasti käynnistyvä  ruuna päässee alkumatkasta johtoon. Härmän startissa kengän tippumisen takia ravinsa kadottanut hevonen on Kari Lehtosen mukaan mennyt taas mainiosti treeneissä. Johtopaikalta saatetaan ajaa, mutta Lehtosen mielestä ruunalle sopivat myös muunlaiset juoksut. Kahden viimeisen esityksen perusteella Hillbilly Willy (6) on saanut selvästi lisää lähtönopeutta. Paikka on hieman ulkona, mutta eilisen perusteella johtoon pääseminen ei ole nytkään aivan poissuljettua. Oulussa ajettiin keulat annettiin pois, mutta tässä saatetaan käyttää erilaista taktiikkaa. Kat’s Commanderille (5) kokeiltiin viimeksi ajaa keulasta. Ruuna on kuitenkin ollut yleensä parempi selkäreissulla, jollaista tässä lähdettäneen hakemaan. Takarivin haastajien kiriin lähtöjärjestystä on ennalta vaikea lähteä veikkaamaan.

 

A: 6,5,4,12     B: 9,11        C: 1,2,10,8,3,7

 

T5-systeemit

 

Pieni:

 T5-1  8,15,3,7 (16,14)

 T5-2   3 (7,8)

T5-3  9,8,4 (5,7)

T5-4  4 (6,2)

T5-5  6,5,4,12 (9,11) =  48 riviä

Suuri:

T5-1   8,15,3,7,16,14,9,10 (12,1)

T5-2  3 (7,8)

 T5-3  9,8,4,5 (7,1)

T5-4  4,6,2,5 (11,12)

T5-5  6,5,4,12,9,11 (1,2)  = 768 riviä

 

Muut lähdöt

  1. 2.Leikillä – 1.Laretta – 4.Särkän Kake (6.Jantter)                                                                               
  2. Smart Leader – 5. Hide Snow White – 1.Gulliver Hangover – 10.Mint Toffee – 9.Miss Lady Lindy – 7.Manifican (2.Rain’s Banshee)                                                        
  3. Limuska – 1.N.P. Liitotähti – 1.Corinna – 6.Kömin Lento (4. Uusi Tuikku)    
  4. Troikka-2 Amanda Rose – 4.Arctic Skipper – 11. Ewerth – 2. Caldera Amour – 9.Skyline Star – 7. Amour Birchbay – 8.Bluehouse Pip – 10.Can Conor – 6.Rex Texpress – 12. Ever Wanda (3.Callela Cashflow)
  5. 2.Viano – 3.Heikkalan Pehtoor – 4.Jumiini – 7.Tutun Impi – 6.Vinha Topi (1.Siirin hilla – 8.Almus)
  6. Troikka-3 3.Fade To Black– 8.Haley Web – 2.Evi Amor – 5.Mountain Awesome – 9.Royal Hill – 10.Space Cake (4. Toy Surprise – 1.Francine Web)

 

 

(A-hevoset alleviivattu ja yllättäjät suluissa)

 

Kommenttien ja vihjeiden kokoaja Vesa Varmanen

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.