Ruunakunkkarit

Keskisen kauden ja koko kesän kohokohta – Ruunakunkkarit 13.-14.8.2021

 

Kesä, hevosia ja huippu-urheilua! Siitä on Keskisen kesän kohokohta Ruunakunkkarit tehty. Pohjoismainen kylmäverikamppailu upeine oheislähtöineen kruunaa Ylivieskan Keskisen ravikesän tunnelmallaan ja ohjelmallaan. Kaksipäiväinen ravikoitos nautitaan tietenkin hevosten sekä monipuolisten ravintolapalveluiden ja oheisohjelman äärellä. Tekemistä ja näkemistä riittää myös lapsiperheille.

Vuoden 2021 tapahtuman lipunmyynti on käynnistynyt.
Liput voit ostaa ennakkoon tästä linkistä

 

Kaksipäivää huippuraviurheilua

Vuonna 2021 Ruunakunkkarit ravataan perjantaina 13.- ja lauantaina 14.8. Perjantaina luvassa on Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäinen osalähtö 1600 metrin matkalla. Päivään mahtuu tämän pohjoismaisen kylmäverikamppailun lisäksi nippu muitakin upeita ravilähtöjä muun muassa kylmäveristen TherMidas VET Nordic Cup kilpailun viimeinen osalähtö 2021.
Ravintola Heinäseipäästä näet koko raviradan tapahtumat samalla illallisesta ja virvokkeista nauttien (A-oikeudet). Myös terassi on avoinna ja palvelee koko ravien ajan.

Lauantain ravikierros kilpaillaan valtakunnallisella ykköstasolla. Suomen ohjastajien ja hevosten parhaimmisto valtaa kaviouran tarjoten jännittäviä elämyksiä. Perinteinen Malja-ajo jatkaa vuosittaista perinnettä ja kilpailuun ottavat osaa avoimen tason lämminveriset hevoset. Muista varata ennakkoon ravintolapöytä Heinäseipäästä, ja varmistat parhaat päivällispaikat myös lauantaina! Päivän ravikierroksen kruunaa tietenkin Ruunaruhtinas-kilpailun toinen ja ratkaiseva osalähtö (2600m). Kenestä kruunataan Ruunaruhtinas 2021? Tule ja koe tämä ainutlaatuinen jännitysnäytelmä paikan päällä. Tervetuloa Keskiseen Ylivieskaan.

Ruunaruhtinas-kilpailu

Kilpailu on  ensisijaisesti tarkoitettu avoimen sarjan kylmäverisille ruunille.

Kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kahden osalähdön yhteisajalla. Osalähdöt ajetaan 1600 m ryhmäajona sekä 2600 m ryhmäajona.

Ilmoittautumisessa käytetään suurkilpailukarsintaperusteita. Ensimmäisen osalähdön lähtöradat arvotaan. Toisen osalähdön lähtöradat ovat käänteisen ensimmäiseen osalähtöön verrattuna.

Suomenhevosliiton artikkeli ”Ruunakunkkareista kunkkarifiilis”

Yhteistyökumppanit 2021