Ruunakunkkarit

 

Keskisen kauden ja koko kesän kohokohta – Ruunakunkkarit 14.-15.8.

Lisäinfoa tapahtumasta ja lipunmyynnistä tästä linkistä.

Kesä, hevosia ja huippu-urheilua! Siitä on Keskisen kesän kohokohta Ruunakunkkarit tehty. Pohjoismainen kylmäverikamppailu upeine oheislähtöineen kruunaa Ylivieskan Keskisen ravikesän tunnelmallaan ja ohjelmallaan. Kaksipäiväinen ravikoitos nautitaan tietenkin hevosten sekä monipuolisten ravintolapalveluiden ja oheisohjelman äärellä. Tekemistä ja näkemistä riittää myös lapsiperheille.

 

Perjantai-lauantai

Vuonna 2020 Ruunakunkkarit ravataan perjantaina 14.- ja lauantaina 15.8. Perjantaina luvassa on Ruunaruhtinas-kilpailun ensimmäinen osalähtö 1600 metrin matkalla. Päivään mahtuu tämän pohjoismaisen kylmäverikamppailun lisäksi nippu muitakin upeita ravilähtöjä. Ravintola Heinäseipäästä näet koko raviradan tapahtumat samalla illallisesta ja virvokkeista nauttien (A-oikeudet). Myös terassi on avoinna ja palvelee koko ravien ajan.

Lauantain ravikierros kilpaillaan valtakunnallisella ykköstasolla. Suomen ohjastajien ja hevosten parhaimmisto valtaa kaviouran tarjoten jännittäviä elämyksiä. Perinteinen Malja-ajo jatkaa vuosittaista perinnettä ja kilpailuun ottavat osaa avoimen tason lämminveriset hevoset. Muista varata ennakkoon ravintolapöytä Heinäseipäästä, ja varmistat parhaat päivällispaikat myös lauantaina! Päivän ravikierroksen kruunaa tietenkin Ruunaruhtinas-kilpailun toinen ja ratkaiseva osalähtö (2600m). Kenestä kruunataan Ruunaruhtinas 2020? Tule ja koe tämä ainutlaatuinen jännitysnäytelmä paikan päällä. Tervetuloa Keskiseen Ylivieskaan.

Kuva: Suomen Hippoksen kuvapankki/ Hanna Laakso

Ruunaruhtinas-kilpailu

Kilpailu on  ensisijaisesti tarkoitettu avoimen sarjan kylmäverisille ruunille.

Kokonaiskilpailun voittaja määräytyy kahden osalähdön yhteisajalla. Osalähdöt ajetaan 1600m ryhmäajona sekä 2600m ryhmäajona.

Ilmoittautumisessa käytetään suurkilpailukarsintaperusteita. Ensimmäisen osalähdön lähtöradat arvotaan. Toisen osalähdön lähtöradat ovat käänteisen ensimmäiseen osalähtöön verrattuna.

 

Suomenhevosliiton artikkeli ”Ruunakunkkareista kunkkarifiilis”